НАЧАЛО Други

Bitfinex таргетира потребители с по-дълбоки джобове

ЮЛИ. 6, 2019 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bitfinex таргетира потребители с по-дълбоки джобове

С появата на повече криптовалутни борси, които да обслужват нарастващия брой инвеститори и търговци, някои избират да таргетират конкретен тип потребител.

Binance е избрал да се погрижи за общите крипто-търговски дейности на инсвеститорите на дребно, докато BitMEX търси да привлече марджин трейдъри. BitFinex, от друга страна, сигнализира на инвеститорите с висока нетна стойност според данни от анализ.


Изследователят Лари Чермак, докато изучава последователността и обема на горенето на LEO от BitFinex, стигна до извода, че борсата се интересува от клиенти с дълбоки джобове. 


Според анализа, докато обемът съответства на генерираните приходи, съотношението приход-обем не е толкова последователно - приходите са с тенденция да намаляват, отклонявайки се от нарастващия обем:


През първите четири дни на горене, BitFinex залови повече от 0.15% от обема. Но през последните две седмици съотношението е спаднало с 38% до средно 0,1%. Това може да означава три неща: по-големите клиенти търгуват на BitFinex, BitFinex не е изгорил достатъчно LEO, BitFinex презаписва своите обеми. Най-вероятната причина е, че BitFinex привлича по-големи клиенти.


Според Чермак жаждата на борсата за клиенти с дълбоки джобове може да бъде видяна още в система на борсата. Колкото по-високи са стойностите на сделките, които клиентът прави в рамките на месеца, толкова по-малко са таксите за търговия, което означава, че “таксите намаляват с увеличаването на месечния размер на търговията на участника”. Следователно, въпреки че обемът продължава да се увеличава за месеца, събраните приходи са по-малко, ако клиентите с висока стойност правят сделките.


Изследователят добави:


Увеличението на клиентите с по-голям обем би било в съответствие с липсата на търговия на дребно през последното ценово рали. Данните за обема на търговията показват катализаторите на 22-ри юни (когато BTC проби $ 10K) са голямата търговия / набор от големи търговци на BitFinex.


Токенът LEO е бил продаден от BitFinex в частна продажба, от която борсата набра $ 1 милиард. Според официалния документ на LEO онези, които притежават LEO токените, ще ползват отстъпки при търговия на борсата. 


Търговците с големи обеми също притежават LEO, като по този начин намаляват приходите, въпреки увеличението на обема на борсата.


Лари отбелязва, че скорошното рали на цените може би е било подхранвано от тези големи търговци на BitFinex. В публикация в Twitter, той каза:


...анализът на изгарянията на LEO може да подсказва, че китовете играят голяма роля в скорошното рали на цените.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао

Най-важният критерий за листинг на криптовалута на Binance е броят на потребителите, каза главният изпълнителен директор Чангпен Джао в интервю пред Forbes на 29-ти ноември.CZ коментира, че има много ...
НОЕ. 30, 2021 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои са най-продаваните NFT-та?

Другите два продадени NFT са парцел в Decentraland и дигитално произведение на изкуството, създадено от XCOPYART, наречено "A Coin for the Ferryman" за 1,330 ETH ($6 милиона, което се превърна в най-г...
НОЕ. 30, 2021 19:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето за колко се продаде най-скъпото NFT в The Sandbox

"Metaflower Super Mega Yacht" NFT беше продаден за рекордна цена от 149 ETH (около $650,000 USD). Дигиталният актив е част от "The Fantasy Collection", която предлага набор от луксозни NFT. Колек...
НОЕ. 30, 2021 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Децентрализираните борси отчитат $100 милиарда месечен обем за ноември

Според таблото за данни на The Block, общата сума за ноември е приблизително $99.5 милиарда към 28-ми ноември. Месечните обеми се покачват, откакто достигнаха дъното за годината от $56.35 милиарда дол...
НОЕ. 29, 2021 20:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света