НАЧАЛО Други

Главният изпълнителен директор на Circle казва че фиатните валути ще се превърнат в крипто

ЮНИ. 20, 2018 12:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Главният изпълнителен директор на Circle казва че фиатните валути ще се превърнат в крипто

Доларът, еврото, йената и всяка друга фиатна валута на планетата ще се превърне в криптовалута, според изпълнителния директор на Circle.


"Нашето мнение е, че всички фиатни валута ще бъдат крипто в бъдеще", каза Jeremy Allaire пред CNBC. "В този момент изглежда неизбежно."

Circle е компания за плащания, поддържана от Goldman Sachs, с приложения, които позволяват на хората да инвестират в крипто и да изпращат и получават пари на приятели в 29 страни.

Също така създава стабилен токен (stablecoin), наречен USD Coin , който е фиксиран към американския долар.

Стабилните токени са предназначени да осигурят ценова стабилност на пазарите на крипто, като предлагат начин да се съхранява и търгува ценността в криптовалутите без традиционната волатилност на пазара.

Allaire заяви, че криптото на Circle, подкрепено от американския долар, ще се възползва от по-строги правила.

Нашият фокус върху фиатните стабилни токени наистина е да го мислим като основен градивен елемент за обвързана с крипто глобална дигитална икономика.Интересът ни е към това как да поемем всички задачи, свързани с финансовата индустрия и да ги преместим в обвързана с крипто инфраструктура.

Circle изглежда е ол-ин в криптовалутите и също така е купил базираната в Делалуер крипто Poloniex през февруари за около 400 млн. Долара.

Един от главните търговци на Circle е казал на Forbes: "Когато нещата наистина започнат да се разпадат истински бързо, това е добре за нас."

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света