НАЧАЛО Биткойн

Glassnode: Повечето продажби на Биткойн идват от Азия

март 23, 2022 15:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Glassnode: Повечето продажби на Биткойн идват от Азия

Glassnode, в последния си бюлетин, разкри, че пазарните участници в Азия правят много продажби, за разлика от участниците в САЩ и ЕС.

Въпреки това, според техния доклад, пазарът остава мечи.

Glassnode Insights

Фирмата за данни и анализи на блокчейн Glassnode в последния си бюлетин, озаглавен „Високата волатилност е на хоризонта„, разкри, че част от натискът от страна на продавачите на пазара на Биткойн може да се проследи до азиатските пазари. 

В допълнение, доставчикът на блокчейн данни отбеляза, че Биткойн продължава да се търгува в тесен диапазон; те смятат, че това е възможен индикатор за висока волатилност в краткосрочен план. За да разбере какво би довело до тази волатилност, фирмата проучи доминирането на натиска при покупка и продажба в различни региони, дейности по веригата и пазарите на деривати.

Използвайки нови показатели за проследяване на ценовото движение на най-големия дигитален актив по пазарна капитализация през различните часове за търговия, Glassnode откри, че по време на азиатските часове има повече продажби, докато обратното се случва в часовете за търговия в САЩ и ЕС. 

Докладът гласи:

Текущото търсене от страна на купувачите изглежда е доминирано от пазарите в САЩ и ЕС, като по-голямата част от източниците на продажбата са по време на азиатските търговски часове.

Според бюлетина на Glassnode, този модел доминира през по-голямата част от 2020 г. до 2022 г., като тенденцията започва през март 2020 г. Имало е обаче моменти, когато тази тенденция се е изместила, първо около май до юли, когато е имало по-малко покупки от САЩ и Азиатските пазари, и второ, на върховете от октомври до ноември 2021 г., където всички региони купуваха особено, като Азия е водеща в търсенето.

Glassnode приписва голяма част от търсенето в САЩ и ЕС в рамките на двете години на увеличеното предлагане на фиат и стимулните пакети, които доведоха до инфлационни страхове, докато сегашният мечи натиск от Азия се дължи на факта, че мнозинството купува на върха. По-специално, данните показват, че Европа в момента осигурява най-голяма активност на купуване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Вижда ли се краят на делото между Ripple и SEC?

Glassnode добавя, че „общите промени в цените са само умерено положителни и все пак сигнализират за завръщането на устойчивото търсене на бичи пазар„.

Освен това, фирмата отбелязва, че общите показатели по веригата показват, че пазарът все още е мечи, казвайки:

Използването на Биткойн мрежата и активността по веригата остават здраво на територията на мечи пазар, макар и да се възстановяват.

Движение на цената на Биткойн и прогнози на експерти

Трябва да се отбележи, че по-рано днес Биткойн (BTC) се покачи до 2-седмичен връх. Активът временно проби над нивото от $43,000. По това време съоснователят на Three Arrows Capital Су Джу намекна, че този ход е воден от повишеното търсене от азиатските търговци.

Като цяло повечето експерти остават с бичи нагласи, когато става въпрос за Биткойн в дългосрочен план. Майкъл Новограц, главен изпълнителен директор на Galaxy Investment Partners, все още очаква активът да достигне цена от $100,000 и в крайна сметка $500,000 – но вярва, че регулациите трябва да бъдат по-добри, за да се случи това.

В момента Биткойн се търгува над $42,380. Той продължава възходящото си движение след съобщението на Фед за повишаване на лихвите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене