НАЧАЛО Други

Гигантът за съобщения LINE обяви глобална крипто борса

ЮНИ. 29, 2018 12:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Гигантът за съобщения LINE обяви глобална крипто борса

Японското приложение за съобщения LINE обяви плановете си да стартира своя борса за крипто BITBOX през юли с поддръжка на 30 токена, включително Биткойн.


В съобщение в четвъртък LINE разкри, че новата борса ще позволи само крипто-към-крипто търговия, без обмен между фиатни валути и криптовалути.

В откъс LINE каза:
С необходимостта от търговия с крипто, които се издигат по целия свят, LINE се готви да предостави възможности за потребителите да го правят по сигурен начин и тъй като сигурната система вече съществува, компанията ще предлага услугата.

Платформата за обмен ще бъде достъпна на 15 езика със забележителни изключения на японски и тайландски език. LINE е най-голямата услуга за съобщения в Япония, използвана от около 70 милиона активни японски потребители. Приложението е популярно и в други регионални азиатски страни, включително Тайланд.

По време на старта, борсата ще подкрепи 30 токена, включително Биткойн, Етериум, Биткойн Кеш и Litecoin, всички от които бяха избрани след "строг преглед от комисията за регистрация, съставена от експерти", каза LINE. Борсата също така ще приеме търговско разпространение от 0.1% за транзакциите, като търговията с нулева комисионна е предложена на потребителите за един месец след старта.


Очевидно платформата за размяна изключва японците - както жители в така и извън Япония. Същото се отнася и за САЩ.


Ходът за отказване от предлагане на услуги на японски граждани идва въпреки разкриването на LINE, че са подали заявление до Агенцията за финансови услуги (FSA), финансов регулатор на Япония, да регистрира и да пуска криптовалути. Заявлението бе в процес на преглед по онова време, но решението за изключване на услугите както за гражданите на Япония, така и за американските граждани е следствие от регулаторните препятствия в двете юрисдикции.

Навлизането на LINE в сектора на криптовалутите е част от по-широка финансова стратегия в рамките на новоучредено дружество, наречено LINE Financial. Компанията вече е стартирала популярен мобилен превод и платежна услуга LINE Pay, услуга, вградена в приложението за съобщения на LINE. Line Pay достигна до 40 милиона регистрирани потребители в световен мащаб през 2017 г., които извършиха транзакции за над 450 милиарда ¥ (4,1 милиарда долара), използвайки платформата.

LINE се присъединява към нарастващия списък на големи японски корпорации, сред които финансовата група на Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), най-голямата финансова институция в Япония, банката за финансови услуги SBI и Yahoo! Япония, за да предприеме стъпки към стартиране или придобиване на съществуващи крипто борси, за да влезе в сектора.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Китайска държавна медия предупреждава за рискове свързани с метавселената

В мнение, публикувано от държавния Economic Daily, се казва, че колкото по-гореща става метавселената, толкова повече обществеността трябва да остане спокойна.Авторът пише, че в бъдеще, когато техноло...
НОЕ. 29, 2021 14:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мъж кръщава сина си на любимата си криптовалута

Неговият туит не остана незабелязан от главния изпълнителен директор на Input Output Чарлз Хоскинсън, който приветства бебето на света.Welcome baby cardano to the world https://t.co/oXNx1sUi22— Charle...
НОЕ. 29, 2021 12:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света