НАЧАЛО Други

Гигантът за съобщения LINE обяви глобална крипто борса

ЮНИ. 29, 2018 12:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Гигантът за съобщения LINE обяви глобална крипто борса

Японското приложение за съобщения LINE обяви плановете си да стартира своя борса за крипто BITBOX през юли с поддръжка на 30 токена, включително Биткойн.

 


В съобщение в четвъртък LINE разкри, че новата борса ще позволи само крипто-към-крипто търговия, без обмен между фиатни валути и криптовалути.

В откъс LINE каза:
С необходимостта от търговия с крипто, които се издигат по целия свят, LINE се готви да предостави възможности за потребителите да го правят по сигурен начин и тъй като сигурната система вече съществува, компанията ще предлага услугата.

Платформата за обмен ще бъде достъпна на 15 езика със забележителни изключения на японски и тайландски език. LINE е най-голямата услуга за съобщения в Япония, използвана от около 70 милиона активни японски потребители. Приложението е популярно и в други регионални азиатски страни, включително Тайланд.

По време на старта, борсата ще подкрепи 30 токена, включително Биткойн, Етериум, Биткойн Кеш и Litecoin, всички от които бяха избрани след "строг преглед от комисията за регистрация, съставена от експерти", каза LINE. Борсата също така ще приеме търговско разпространение от 0.1% за транзакциите, като търговията с нулева комисионна е предложена на потребителите за един месец след старта.


Очевидно платформата за размяна изключва японците - както жители в така и извън Япония. Същото се отнася и за САЩ.


Ходът за отказване от предлагане на услуги на японски граждани идва въпреки разкриването на LINE, че са подали заявление до Агенцията за финансови услуги (FSA), финансов регулатор на Япония, да регистрира и да пуска криптовалути. Заявлението бе в процес на преглед по онова време, но решението за изключване на услугите както за гражданите на Япония, така и за американските граждани е следствие от регулаторните препятствия в двете юрисдикции.

Навлизането на LINE в сектора на криптовалутите е част от по-широка финансова стратегия в рамките на новоучредено дружество, наречено LINE Financial. Компанията вече е стартирала популярен мобилен превод и платежна услуга LINE Pay, услуга, вградена в приложението за съобщения на LINE. Line Pay достигна до 40 милиона регистрирани потребители в световен мащаб през 2017 г., които извършиха транзакции за над 450 милиарда ¥ (4,1 милиарда долара), използвайки платформата.

LINE се присъединява към нарастващия списък на големи японски корпорации, сред които финансовата група на Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), най-голямата финансова институция в Япония, банката за финансови услуги SBI и Yahoo! Япония, за да предприеме стъпки към стартиране или придобиване на съществуващи крипто борси, за да влезе в сектора.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Coinbase разкрива ключови детайли преди публичния си листинг

S-1 формулярът ѝ е публикуван от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), освобождавайки пътя за дългоочакваното му директно включване в Nasdaq. Този ход ограничава седем месечните уси...
ФЕВ. 25, 2021 16:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Множество системи на Федералния резерв изпитаха временно прекъсване

Според уебсайта на Федералния резерв за банкови услуги, банката претърпя прекъсвания в своите услуги Check 21, Adjustments Check, FedLine Advantage, FedLine Command, FedLine Direct и FedLine Web Servi...
ФЕВ. 25, 2021 10:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света