НАЧАЛО Други

Гигант на недвижимите имоти в ОАЕ започва да приема криптовалути

април 28, 2022 8:29 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Гигант на недвижимите имоти в ОАЕ започва да приема криптовалути

Емирският гигант за недвижими имоти Damac Properties обяви в сряда, че добавя Биткойн и Етериум, двете водещи криптовалути, като нови опции за плащане, съобщава Khaleej Times.

Али Сайвани, генерален мениджър на Damac, казва, че базираната в Дубай компания е възприела крипто като част от усилията си за дигитална трансформация.

На всичкото отгоре, компанията ще инвестира около 367 милиона дирхама ($100 милиона) в своя нов проект за метавселена, който се стреми да изгради виртуални градове.

Damac, който е основан през 2002 г., има присъствие в множество страни, включително Обединеното кралство, Катар, Саудитска Арабия и Оман. Компанията отчете приходи от 3 милиарда дирхама ($816,8 милиона) миналата година, но продължава да се бори за постигане на рентабилност.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ava Labs: Ние не се считаме за конкурент на Етериум

През ноември фирмата беше придобита от базирания в Дубай милиардер Хюсеин Саджвани на Maple Invest Co Limited. Миналия месец тя беше превърната в частна фирма след одобрение от регулаторните органи. Насочването към дигитална собственост може потенциално да спаси компанията.

Разрастващ се крипто център

Дубай бързо се превръща в един от най-добрите центрове за криптовалути в света поради персонализиран регулаторен режим.

Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, наскоро откри повече от 100 работни места в ОАЕ, след като придоби изключително желан лиценз за виртуални валути.

FTX и други конкуренти също решиха да се пренасочат към залива.

Популяризирането и приемането на крипто Дубай идва на фона на все по-голям контрол от страна на международните надзорни органи. FATF, базирана в Париж междуправителствена организация, предназначена да се бори с прането на пари, сложи ОАЕ в „сивия“ списък поради „стратегически недостатъци“ в борбата със стратегическите парични потоци. FATF нанесе удар по икономическата конкурентоспособност на страната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене