НАЧАЛО Регулации

Германският закон, който позволява на фондове да инвестират в крипто, влиза в сила

юли 16, 2021 16:49 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Германският закон, който позволява на фондове да инвестират в крипто, влиза в сила

Нов закон в Германия, който теоретично може да подтикне до $415 милиарда да се насочат към крипто, влиза в сила в четвъртък.

Както CryptoDnes отрази по-рано, законът за алокация на фондове в Германия, въведен през април и одобрен от парламента малко след това, позволява на “Spezialfonds” или специални фондове да инвестират до 20% от портфейлите си в крипто.

Законът влезе в сила днес.

Ако всеки Spezialfond избере да разпредели пълните 20% в крипто, това ще се равнява на 350 милиарда евро (415 милиарда долара), въз основа на общите активи под управление на такива фондове в Германия.

Цифрата беше получена от Свен Хилдебранд, главен изпълнителен директор на Distributed Ledger Consulting, и беше цитирана в доклад на финансовия вестник Boersen Zeitung през април.

Spezialfonds са доминиращият институционален инструмент за инвестиции в Германия. Значително разпределение на този пазар към крипто може да има дълбоки последици в цяла Европа, тъй като страната има най-голямата икономика в еврозоната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

септември 23, 2022 16:18 1 мин. четене