НАЧАЛО Регулации

Германски банки търсят одобрение от регулатора, за да предложат Биткойн попечителство

ФЕВ. 11, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Германски банки търсят одобрение от регулатора, за да предложат Биткойн попечителство

Съгласно новите закони за борба с прането на пари, няколко германски банки искат от регулаторите да предлагат услуги за дигитални активи.

ren t;">Местният вестник ‘Handelsblatt’ съобщи на 7-ми февруари, че Федералният орган за финансов надзор в Германия (BaFin) се занимава с наплив от заявления от 40 банки, които искат да станат регулирани попечители на криптовалути.


От януари 2020 г. новото законодателство позволява на банките да разширяват своите предложения извън традиционните ценни книжа, като акции и облигации, за да включват криптовалути, като Биткойн , Етериум и XRP .


Ново законодателтво


Както отбелязва Handelsblatt, новото законодателство дава на тези институции, които вече са се занимавали с дигиталните активи, преходен период, който продължава до ноември 2020 г. Въпреки това всички участници на пазара трябва да подадат заявление в регулатора най-късно до края на март.


Според съобщенията обемът на заявленията надмина очакванията на финансовото министерство. Франк Шефлер, член на парламента на Свободната демократична партия, каза пред репортери:


Пазарът се разраства по-бързо, отколкото прогнозира Федералното министерство на финансите. Това е благословия и проклятие. Голямото търсене показва, че все повече фирми приемат блокчейн технологията, но може тази блокчейн вълна да се отрази на новото законодателство.


Новото законодателство обхваща гама от криптовалути - от криптовалути до токени - класифицирайки ги като цифрови репрезентаций на стойност, които нямат статут на законно платежно средство.


Според съобщенията, сред първите институции, които кандидатстват с BaFin, е берлинската Solaris Bank, която вече е основала криптовалутен бизнес. Майкъл Оферман, ръководител на крипто банкирането в Solaris, каза на Hassenblatt:


От година и половина се занимаваме интензивно с темата за криптовалути. Новият регламент в новия Анти Закон за пране на пари е подходящ момент да започнем практически. В крайна сметка ние не сме изследователски институт, а търговска банка.


Германия - рай за криптовалути


Както бе съобщено, още през есента на 2019 г. предложеното законодателство беше приветствано от някои в бранша като сигурна стъпка към превръщането на Германия в про-крипто страна.


Като премахва необходимостта банките да прибягват до външни попечители на криптовалута или специализирани дъщерни дружества, окончателният вариант на законопроекта е предназначен да оптимизира операциите, свързани с криптовалутите на банките и да улесни лесното влизане в сектора.


Асоциацията на германските банки - основна лобистка група, представляваща над 200 финансови институции, подкрепящи новото законодателство - по това време спори, че контролираните банки имат достатъчно опит и рискови механизми за защита на клиентските активи.


По-рано тази седмица основната фирма за финансови услуги за цифрови активи BitGo разшири своя глобален обхват, като създаде две нови регулирани попечителски предприятия в Европа, едното от които се намира в Германия.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Сингапур предоставя изключения за крипто лицензи за Ripple, Coinbase и Binance

Оказва се, че някои крипто компании като Ripple, Coinbase и Binance са били освободени от закона от началото на годината.Паричният орган на Сингапур (MAS), централната банка на страната и основният фи...
МАР. 28, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В САЩ разглеждат дигиталния долар като потенциален икономически стимул

 Максийн Уотърс, председател на комитета за финансови услуги на камарата, пусна законопроект H.R. 6231, който предлага финансова защита и помощ на американци, засегнати от кризата. Законопро...
МАР. 24, 2020 09:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Щатски конгресмен представя амбициозен крипто законопроект

На 9-ти март, Пол Госар предложи законопроект ‘Crypto-Currency Act of 2020’, който ще адресира именно това.“Законопроектът търси да даде не само яснота, но и легитимност на криптовалутите в САЩ.” каза...
МАР. 10, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Южна Корея официално легализира криптовалутите

Според статията, южнокорейските финансови регулатори са одобрили търговията с криптовалути.Това се случва в деня, след като Върховният съд на Индия отхвърли криптовалутната забрана на RBI.Корея легали...
МАР. 5, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света