НАЧАЛО Други

Германската SolarisBank ще обслужва блокчейн и крипто компании

ЮНИ. 29, 2018 16:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Германската SolarisBank ще обслужва блокчейн и крипто компании

Блокчейн и крипто компании от Европейската икономическа зона (ЕАОС) вече могат да извършват дейност чрез напълно лицензираната германска SolarisBank, съобщава се в четвъртък, 28-ми юни.

 С "Blockchain Factory", SolarisBank предлага на клиентите си така наречената "блокчейн сметка на фирмата", която може да бъде отворена само във фиатни валути. Тези сметки са предназначени за банковите нужди на блокчейн компании, които все още не са изпълнени от повечето германски банки.

Освен това, с "автоматизираното доверие", банковата платформа предоставя услуга за улесняване на покупката и продажбата на фиатни валути чрез глобален обмен на криптовалути.

Филип Бланкенагел, ръководител на отдел "Комуникации" в SolarisBank, обясни хода на компанията на:

Ние виждаме това като шанс да работим с иновативни компании за бъдещето на финансовата индустрия. Вярваме в бъдещето на блокчейн технологията и бъдещето на компаниите, които разчитат на тази технология. В същото време, като банкова лицензирана компания , ние отдаваме голямо значение на правната и регулаторната допустимост и проучваме възможните партньорства.

Все още има няколко финансови институции в Европа, където крипто и блокчейн компаниите могат да откриват корпоративна сметка за ежедневни транзакции.

В началото на юни обаче швейцарската Hypothekenbank Lenzburg обяви, че ще приеме блокчейн и крипто компаниите като клиенти, но услугата е насочена предимно към компании, базирани в Швейцария.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съобщава се, че HSBC забранява на клиентите да купуват акции на Coinbase

Твърди се, че HSBC забранява на клиентите си да купуват акции на Coinbase, тъй като се придържа към политика за избягване на крипто валути.Новината идва след доклад, който циркулира по-рано тази седми...
АПР. 19, 2021 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света