НАЧАЛО Други

Генеративният AI и как той променя бизнесите в Африка

30.04.2024 18:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Генеративният AI и как той променя бизнесите в Африка

Скорошно проучване подчертава все по-широкото внедряване на генеративен изкуствен интелект (GenAI) от големите корпорации в Южна Африка, което бележи значителна промяна в бизнес пейзажа на страната.

Пътната карта за генеративен изкуствен интелект в Южна Африка до 2024 г., съвместна работа на World Wide Worx, Dell Technologies и Intel, разкрива, че 90% от анкетираните лица, вземащи решения, или вече са внедрили, или планират да интегрират GenAI в своите бизнес операции.

Докладът, базиран на отговорите на 100 предприемачи в големи организации, показва голям интерес към GenAI технологията. Докато 45% вече са внедрили технологията, равен процент обмислят потенциалните ѝ приложения. Само 10% от анкетираните все още не са направили планове за интегриране на GenAI. Интересното е, че предприятията експериментират както с публични GenAI услуги, така и с по-усъвършенствани решения, базирани на облачна технология и помещения.

GenAI е призната за потенциална възможност за повишаване на производителността, конкурентоспособността и преструктурирането на работните места в различните отрасли. Огромното мнозинство (95.6%) от респондентите разглеждат GenAI като ценен инструмент за оптимизиране на производството, продажбите, обслужването на клиенти и цялостното представяне на бизнеса. Способността му да автоматизира задачите, да подобрява работните процеси и да предоставя данни за вземане на решения се разглежда като решаваща за насърчаване на иновациите и дългосрочния растеж.

Популярните случаи на използване на GenAI включват работа с клиенти, анализ на пазара и създаване на съдържание, като демонстрират способността му да подобрява съществуващите процеси и да насърчава нови бизнес възможности.

В доклада се посочват ключови фактори за успех при внедряването на GenAI, включително стратегическо планиране, качествени мерки за сигурност, организационна култура, разпределение на ресурсите и обмен на информация. Dell Technologies играе ключова роля в създаването на условия за внедряване на AI, като предлага консултантски услуги за оценка и интеграция на въпросната технология, както и достъп до съоръжения за проучване и валидиране (EVF) за сигурно тестване на проекти и концепции.

Пътната карта на Южна Африка за генеративен AI до 2024 г. служи като ръководство за предприятията, които се стремят да се възползват от предимствата на GenAI, и подчертава ангажимента на Южна Африка към иновативните технологии. Компаниите, които не успеят да възприемат тези постижения, рискуват да изостанат в глобалната икономика, управлявана от AI.

GenAI предоставя възможности за значително повишаване на производителността и конкурентоспособността на световния пазар за предприятията в Южна Африка. Заинтересованите страни се насърчават да присъстват на уебкаст, организиран от World Wide Worx, Dell Technologies и Intel, за да получат представа за нововъзникващите технологични тенденции и възможности.

Като цяло пътната карта очертава обещаващо бъдеще за южноафриканските предприятия, белязано от иновации и стратегически предимства чрез усъвършенстване на GenAI.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.