НАЧАЛО Други

General Electric (GE) инвестират в startup за блокчейн киберсигурност

юли 24, 2018 9:42 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
General Electric (GE) инвестират в startup за блокчейн киберсигурност

"Ръката" за рисков капитал на индустриалния конгломерат General Electric (GE) е един от участниците в кръг за набиране на средства на стойност $12 милиона за Xage, startup за киберсигурност.

Фирмата използва блокчейн технологията за надеждно свързване на индустриални устройства на интернет на нещата (IoT). Други инвеститори в кръга за набиране на средства, които се ръководят от March Capital Partners, са City Light Capital и NexStar Partners.

Преди текущия кръг за набиране на средства, оценката на Xage възлиза на около 35 милиона долара. Този кръг идва в момент, когато има нарастваща честота на кибератаки.

„За да могат индустриите да се възползват от революцията на IoT, организациите трябва да се свържат напълно и да защитят своите операции. Xage дава възможност за възприемане на тези най-нови технологии в енергетиката, транспорта, телекомуникациите и други световни индустрии. Ние сме развълнувани да подкрепим иновационния подход на Xage, „каза директорът на инвестициите на GE Ventures, Абхисхек Схукла, в изявление.

Няма и една точка на неуспех

Технологията, разработена от Xage, създава разпределена мрежа от устройства, които могат да удостоверяват цифровия отпечатък на всяка машина. По този начин аномалиите, които съществуват на едно устройство, се откриват от разпределената система и това предотвратява разпространението на атаки чрез централизирана мрежа.

Осигуряването на сигурни системи за промишлен контрол може да бъде предизвикателство, тъй като значителен брой от тях са били произведени дълго преди появата на най-новите заплахи за сигурността. Освен това може да е трудно да се осигури оптимална киберсигурност, тъй като машините се доставят от различни производители.

Освен че инвестират в Xage, други дъщерни дружества на GE също изследват блокчейн технологията за използване в съответните индустрии. Миналия месец например индустриалният конгломерат подаде блокчейн патент предназначен за използване за проверка на 3D принтирани части във веригата за доставки.

Към края на миналата година, индустриалният конгломерат със седалище в Бостън също подаде патенти, описващи използването на блокчейн технологията, в системата за наблюдение и поддръжка на въздухоплавателните средства.

Блокчейн в Transport Alliance

Както бе съобщено от CCN, транспортното дъщерно дружество на General Electric, GE Transportation, също се присъедини към блокчейн в Transport Alliance, форум, който стартира миналата година през ноември за играчи в товарния сектор.

https://twitter.com/BiTAmembers/status/969235858426613761

Друго дъщерно дружество на General Electric, което активно преследва блокчейн технологията, е GE Global Research. Отделът за изследвания и разработки на GE изследва начини за използване на блокчейн технологията за свързване на потребителите с производители на възобновяема електроенергия, като например соларни и вятърни ферми, както и даване възможност на тези потребители да правят покупки, използвайки криптовалути.

„Можете да купите киловати енергия незабавно, като използвате цифрова валута и интелигентен договор, който гарантира, че няма да претоварвате батерията или да консумирате повече енергия, отколкото ви е необходима“, казва уччения от GE Global Research Бен Бекман по-рано през годината.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене