НАЧАЛО Други

General Electric (GE) инвестират в startup за блокчейн киберсигурност

ЮЛИ. 24, 2018 09:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 General Electric (GE) инвестират в startup за блокчейн киберсигурност

"Ръката" за рисков капитал на индустриалния конгломерат General Electric (GE) е един от участниците в кръг за набиране на средства на стойност $12 милиона за Xage, startup за киберсигурност.


Фирмата използва блокчейн технологията за надеждно свързване на индустриални устройства на интернет на нещата (IoT). Други инвеститори в кръга за набиране на средства, които се ръководят от March Capital Partners, са City Light Capital и NexStar Partners.

Преди текущия кръг за набиране на средства, оценката на Xage възлиза на около 35 милиона долара. Този кръг идва в момент, когато има нарастваща честота на кибератаки.

"За да могат индустриите да се възползват от революцията на IoT, организациите трябва да се свържат напълно и да защитят своите операции. Xage дава възможност за възприемане на тези най-нови технологии в енергетиката, транспорта, телекомуникациите и други световни индустрии. Ние сме развълнувани да подкрепим иновационния подход на Xage, "каза директорът на инвестициите на GE Ventures, Абхисхек Схукла, в изявление.


Няма и една точка на неуспех


Технологията, разработена от Xage, създава разпределена мрежа от устройства, които могат да удостоверяват цифровия отпечатък на всяка машина. По този начин аномалиите, които съществуват на едно устройство, се откриват от разпределената система и това предотвратява разпространението на атаки чрез централизирана мрежа.

Осигуряването на сигурни системи за промишлен контрол може да бъде предизвикателство, тъй като значителен брой от тях са били произведени дълго преди появата на най-новите заплахи за сигурността. Освен това може да е трудно да се осигури оптимална киберсигурност, тъй като машините се доставят от различни производители.

Освен че инвестират в Xage, други дъщерни дружества на GE също изследват блокчейн технологията за използване в съответните индустрии. Миналия месец например индустриалният конгломерат подаде блокчейн патент предназначен за използване за проверка на 3D принтирани части във веригата за доставки.

Към края на миналата година, индустриалният конгломерат със седалище в Бостън също подаде патенти, описващи използването на блокчейн технологията, в системата за наблюдение и поддръжка на въздухоплавателните средства.


Блокчейн в Transport Alliance


Както бе съобщено от CCN, транспортното дъщерно дружество на General Electric, GE Transportation, също се присъедини към блокчейн в Transport Alliance, форум, който стартира миналата година през ноември за играчи в товарния сектор.

https://twitter.com/BiTAmembers/status/969235858426613761Друго дъщерно дружество на General Electric, което активно преследва блокчейн технологията, е GE Global Research. Отделът за изследвания и разработки на GE изследва начини за използване на блокчейн технологията за свързване на потребителите с производители на възобновяема електроенергия, като например соларни и вятърни ферми, както и даване възможност на тези потребители да правят покупки, използвайки криптовалути.

"Можете да купите киловати енергия незабавно, като използвате цифрова валута и интелигентен договор, който гарантира, че няма да претоварвате батерията или да консумирате повече енергия, отколкото ви е необходима", казва уччения от GE Global Research Бен Бекман по-рано през годината.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света