НАЧАЛО Други

General Electric (GE) инвестират в startup за блокчейн киберсигурност

ЮЛИ. 24, 2018 09:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 General Electric (GE) инвестират в startup за блокчейн киберсигурност

"Ръката" за рисков капитал на индустриалния конгломерат General Electric (GE) е един от участниците в кръг за набиране на средства на стойност $12 милиона за Xage, startup за киберсигурност.

 


Фирмата използва блокчейн технологията за надеждно свързване на индустриални устройства на интернет на нещата (IoT). Други инвеститори в кръга за набиране на средства, които се ръководят от March Capital Partners, са City Light Capital и NexStar Partners.

Преди текущия кръг за набиране на средства, оценката на Xage възлиза на около 35 милиона долара. Този кръг идва в момент, когато има нарастваща честота на кибератаки.

"За да могат индустриите да се възползват от революцията на IoT, организациите трябва да се свържат напълно и да защитят своите операции. Xage дава възможност за възприемане на тези най-нови технологии в енергетиката, транспорта, телекомуникациите и други световни индустрии. Ние сме развълнувани да подкрепим иновационния подход на Xage, "каза директорът на инвестициите на GE Ventures, Абхисхек Схукла, в изявление.


Няма и една точка на неуспех


Технологията, разработена от Xage, създава разпределена мрежа от устройства, които могат да удостоверяват цифровия отпечатък на всяка машина. По този начин аномалиите, които съществуват на едно устройство, се откриват от разпределената система и това предотвратява разпространението на атаки чрез централизирана мрежа.

Осигуряването на сигурни системи за промишлен контрол може да бъде предизвикателство, тъй като значителен брой от тях са били произведени дълго преди появата на най-новите заплахи за сигурността. Освен това може да е трудно да се осигури оптимална киберсигурност, тъй като машините се доставят от различни производители.

Освен че инвестират в Xage, други дъщерни дружества на GE също изследват блокчейн технологията за използване в съответните индустрии. Миналия месец например индустриалният конгломерат подаде блокчейн патент предназначен за използване за проверка на 3D принтирани части във веригата за доставки.

Към края на миналата година, индустриалният конгломерат със седалище в Бостън също подаде патенти, описващи използването на блокчейн технологията, в системата за наблюдение и поддръжка на въздухоплавателните средства.


Блокчейн в Transport Alliance


Както бе съобщено от CCN, транспортното дъщерно дружество на General Electric, GE Transportation, също се присъедини към блокчейн в Transport Alliance, форум, който стартира миналата година през ноември за играчи в товарния сектор.

https://twitter.com/BiTAmembers/status/969235858426613761Друго дъщерно дружество на General Electric, което активно преследва блокчейн технологията, е GE Global Research. Отделът за изследвания и разработки на GE изследва начини за използване на блокчейн технологията за свързване на потребителите с производители на възобновяема електроенергия, като например соларни и вятърни ферми, както и даване възможност на тези потребители да правят покупки, използвайки криптовалути.

"Можете да купите киловати енергия незабавно, като използвате цифрова валута и интелигентен договор, който гарантира, че няма да претоварвате батерията или да консумирате повече енергия, отколкото ви е необходима", казва уччения от GE Global Research Бен Бекман по-рано през годината.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Едуард Сноудън продаде своето NFT за $5,4 милиона

Не стана ясно веднага кой спечели това NFT, но потребителят се подвизава под псведонима @PleasrDAO в OpenSea и в платформата на Foundation, където се проведе търгът.Продажбата прави “Stay Free” един о...
АПР. 18, 2021 14:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продава най-скъпия апартамент в Лондон за 4,000 BTC

Според доклада на The Telegraph мезонета е част от луксозния жилищно-търговски комплекс Hyde Park One, който се намира в лондонския квартал Найтсбридж.Изключителният апартамент от 18,000 квадратни мет...
АПР. 19, 2021 08:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшива новина всява паника на крипто пазара

Биткойн се изстреля до нивото от $51,000, като най-добрите алткойни видяха още по-големи загуби. Заглавието, за което се предполага, че е предизвикало срива, е публикувано от съмнителен профил в ...
АПР. 18, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, ра...
АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света