НАЧАЛО Други

General Electric (GE) инвестират в startup за блокчейн киберсигурност

ЮЛИ. 24, 2018 09:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 General Electric (GE) инвестират в startup за блокчейн киберсигурност

"Ръката" за рисков капитал на индустриалния конгломерат General Electric (GE) е един от участниците в кръг за набиране на средства на стойност $12 милиона за Xage, startup за киберсигурност.

 


Фирмата използва блокчейн технологията за надеждно свързване на индустриални устройства на интернет на нещата (IoT). Други инвеститори в кръга за набиране на средства, които се ръководят от March Capital Partners, са City Light Capital и NexStar Partners.

Преди текущия кръг за набиране на средства, оценката на Xage възлиза на около 35 милиона долара. Този кръг идва в момент, когато има нарастваща честота на кибератаки.

"За да могат индустриите да се възползват от революцията на IoT, организациите трябва да се свържат напълно и да защитят своите операции. Xage дава възможност за възприемане на тези най-нови технологии в енергетиката, транспорта, телекомуникациите и други световни индустрии. Ние сме развълнувани да подкрепим иновационния подход на Xage, "каза директорът на инвестициите на GE Ventures, Абхисхек Схукла, в изявление.


Няма и една точка на неуспех


Технологията, разработена от Xage, създава разпределена мрежа от устройства, които могат да удостоверяват цифровия отпечатък на всяка машина. По този начин аномалиите, които съществуват на едно устройство, се откриват от разпределената система и това предотвратява разпространението на атаки чрез централизирана мрежа.

Осигуряването на сигурни системи за промишлен контрол може да бъде предизвикателство, тъй като значителен брой от тях са били произведени дълго преди появата на най-новите заплахи за сигурността. Освен това може да е трудно да се осигури оптимална киберсигурност, тъй като машините се доставят от различни производители.

Освен че инвестират в Xage, други дъщерни дружества на GE също изследват блокчейн технологията за използване в съответните индустрии. Миналия месец например индустриалният конгломерат подаде блокчейн патент предназначен за използване за проверка на 3D принтирани части във веригата за доставки.

Към края на миналата година, индустриалният конгломерат със седалище в Бостън също подаде патенти, описващи използването на блокчейн технологията, в системата за наблюдение и поддръжка на въздухоплавателните средства.


Блокчейн в Transport Alliance


Както бе съобщено от CCN, транспортното дъщерно дружество на General Electric, GE Transportation, също се присъедини към блокчейн в Transport Alliance, форум, който стартира миналата година през ноември за играчи в товарния сектор.

https://twitter.com/BiTAmembers/status/969235858426613761Друго дъщерно дружество на General Electric, което активно преследва блокчейн технологията, е GE Global Research. Отделът за изследвания и разработки на GE изследва начини за използване на блокчейн технологията за свързване на потребителите с производители на възобновяема електроенергия, като например соларни и вятърни ферми, както и даване възможност на тези потребители да правят покупки, използвайки криптовалути.

"Можете да купите киловати енергия незабавно, като използвате цифрова валута и интелигентен договор, който гарантира, че няма да претоварвате батерията или да консумирате повече енергия, отколкото ви е необходима", казва уччения от GE Global Research Бен Бекман по-рано през годината.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джанет Йелън е потвърдена като Секретар на хазната на САЩ

Йелън, която преди това беше начело на Федералния резерв от 2014 до 2018 г., се определи като “не фен” на Биткойн през октомври 2018 г. Тя също го определя като “силно спекулативен актив”. Съвсем наск...
ЯНУ. 26, 2021 15:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

RippleNet бележи рекорден обем на транзакции през 2020 година

Това представлява петкратен ръст в сравнение с предходната година.Решението за ликвидност при поискване (ODL), задвижвано от XRP, отговаря за $2,4 милиарда от общия обем.RippleNet се впуска в B2B и ел...
ЯНУ. 26, 2021 13:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Австралия са изпрали $387 милиона за латиноамериканските наркокартели

Australian Financial Review казва, че мрежата за пране на пари обхваща няколко континента, включително Южна Америка, откъдето идват тежките наркотици, Северна Америка, където се продават и Югоизточна ...
ЯНУ. 26, 2021 17:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света