НАЧАЛО Биткойн

Galaxy Digital на Майк Новограц залага сериозно на Биткойн и Етериум

октомври 29, 2023 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Galaxy Digital на Майк Новограц залага сериозно на Биткойн и Етериум

Galaxy Digital, инвестиционната компания за криптовалути, ръководена от Майк Новограц, изрази силна увереност в потенциалното одобрение на спот Биткойн ETF от Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ тази година.

В неотдавнашен ход компанията направи значителни инвестиции в Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) в децентрализирани платформи за кредитиране – Aave и Compound.

Според доклад на Lookonchain на 28 октомври Galaxy Digital е депозирала 4,168 обвити Биткойн (WBTC) токена на стойност $142 миилиона, заедно с 16,000 ETH на стойност $28.6 милиона, в тези платформи за кредитиране. Освен това компанията е заела $71.6 милиона и $21.9 милиона. от Aave и Compound.

Тази стратегическа диверсификация и използването на Aave и Compound представляват положително развитие за сектора на децентрализираното финансиране (DeFi).

Майк Новограц очаква, че продължаващите конструктивни диалози между емитентите на Биткойн ETF и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ показват вероятно одобрение на спот Биткойн ETF през 2023 г., като подчертавайки, че сега е въпрос на “кога“, а не на “дали“.

Проучването на Galaxy Digital показва, че въвеждането на спот Биткойн ETF може потенциално да привлече приток от $14.4 милиарда в рамките на първата си година.

Освен това Galaxy Digital прогнозира значително увеличение на цената на BTC с приблизително 74.1% през първата година след въвеждането на спот Биткойн ETF в САЩ.

Проучването на Matrixport допълнително предвижда потенциално покачване на Биткойн до $45,000 през 2023 г. и още по-амбициозната стойност от $125,000 до декември 2024 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Биткойн проби над $40,000 след 6% скок на цената през последната седмица

Биткойн (BTC) продължава бичия си тренд, покорявайки едно след друго ключови нива и отразявайки оптимизма на инвеститорите.

декември 4, 2023 0:46 2 мин. четене

Добър момент ли са коледните празници за покупка на Биткойн според милиардера Тим Дрейпър

Тъй като през април 2024 г. предстои халвинг на Биткойн (BTC), в съчетание с потенциалното понижение на лихвените проценти в САЩ и вероятната поява на спот Биткойн ETF, има очевидни катализатори, които стимулират развитието на активът.

декември 3, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн биковете срещу мечките през 2024 г. – кой ще надделее?

В очакване на потенциален подем на пазара инвеститорите често се потапят в преобладаващия разказ, като понякога пренебрегват значението на обмислянето на алтернативни сценарии.

декември 3, 2023 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.