НАЧАЛО Регулации

G20 поставя основни правила за стейбълкойна на Facebook

АПР. 14, 2020 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 G20 поставя основни правила за стейбълкойна на Facebook Източник: https://www.reuters.com/article/us-g20-regulator-stablecoins/g20-sets-ground-rules-ahead-of-facebooks-libra-stablecoin-idUSKCN21W0TU

Водещите световни икономики трябва да запълнят пропуските в своите правилници, за да избегнат проблеми с дигиталните валути, като Libra.

Стейбълкойните са обвързани с традиционна валута или кошница от активи и се използват за плащания или съхраняване на стойност.


Съветът за финансова стабилност на Г-20 представи във вторник 10 препоръки за общ, международен подход за регулиране на стабилни монети, подтикнат от гиганта на социалните медии Facebook.


Те трябва да бъдат изправени пред същите правила като другите предприятия, които представляват същите рискове, независимо от използваната технология.


Съществуващите финансови правила, като например за плащания и проверки на клиенти, обикновено се прилагат изцяло или отчасти за стабилни монети и адресират поне някои от рисковете, които те генерират, казаха от ФСБ.


Покритието обаче може да бъде различно от страна на държава, като се излагат пропуски при надзора върху трансграничния стейбълкойн, заявиха от ФСБ.


Препоръките предлагат гъвкаво, трансгранично сътрудничество, за да се избегне стабилна монета , която настройва една юрисдикция срещу друга.


Съответните органи трябва, когато е необходимо, да изяснят регулаторните правомощия и да отстранят потенциалните пропуски във вътрешните си рамки, за да разрешат адекватно рисковете, породени от глобалните стабилни монети”, заяви ФСБ.


Операторите на стабилни монети трябва ефективно да управляват рисковете, да са оперативно издръжливи, да имат предпазни мерки срещу кибератаки и системи за спиране на прането на пари и финансирането на тероризма, се казва в съобщението.


Някои от основните партньори подкрепящи Libra, включително Visa, Mastercard и PayPal, отпаднаха след скептицизъм от страна на регулаторите и централните банки, които заявиха, че не трябва да се стартира проекта, докато не бъдат въведени адекватни правила.


Огромният обхват на Facebook в трансграничните плащания би направил компанията незабавен системен конкурент на традиционните валути, заявиха централните банки.


Компанията заяви, че миналия месец все още планира да предложи токена Libra, но също така работи върху дигитални версии на поддържаните от правителството валути.


Базираната в Швейцария, Libra, която ще издава и управлява цифровата валута, заяви, че приветства регулаторния контрол, като отказа да коментира допълнително.


Централните банки също разглеждат възможността за издаване на собствени цифрови валути, тъй като използването на пари в брой за плащания намалява. Заплахата за техния контрол върху парите, породена от потенциалното пускане на Libra, беше основен фактор за ускоряване на изследователските усилия.


Съществуващите стабилни монети, много от които се предлагат в международен план, все още са с малък мащаб и не представляват риск за финансовата стабилност, но това може да се промени, ако използването значително се увеличи, казаха от ФСБ.


Най-голямата, Tether , с пазарна капитализация от около 6,3 милиарда долара, все още е много по-малка от Биткойн и не се използва често извън света на търговията с криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 'Libra на Facebook не се различава толкова от другите криптовалути'
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Финансовите органи в Япония засилват регулацията на крипто пространството

Финансовият орган издаде предупреждение срещу инвестиционни съвети за криптовалути и други активи, споделени от индивиди и групи. Той предупреди, че такива лица трябва да са регистрирани преди да извъ...
ЮНИ. 4, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ICO на френски доставчик на възобновяема енергия получи регулаторно одобрение

‘Autorite des Marches Financiers’ (AMF) даде одобрението си чрез своята схема за ‘ICO виза’ на 12-ти май. Очаква се кампанията да продължи от 8-ми септември до 12-ти ноември.  ICO визите бях...
ЮНИ. 3, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия премахва забраната за криптовалути

През март обаче RBI беше принудена да оттегли изискването си към банките под натиска на съда.Сега местен информационен бюлетин съобщава, че RBI официално е обещала да не пречи на управлението на крипт...
МАЙ. 26, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто добивът в Съчуан, откъдето идва 9% от хеш-рейтa на Биткойн, вече е забранен

Регулаторите в Съчуан са известили всички крипто бизнеси в региона, че трябва да прекратят всякакви процеси на добив на криптовалути.  Всички районни администратори са били инструктирани да ...
МАЙ. 25, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света