НАЧАЛО Други

Fujistu помага на блокчейн стартъпи

юли 14, 2018 15:41 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Fujistu помага на блокчейн стартъпи

Мултинационалната ИТ компания Fujitsu стартира нова услуга, която да помогне на компаниите да преценят дали техните бизнес идеи, свързани с блокчейн, имат потенциална стойност.

Японският IT гигант Fujitsu стартира във вторник блокчейн консултантска услуга, която ще помогне на компаниите да преценят дали техните блокчейн идеи и концепции са достойни за разглеждане. Според новата „рамка“ компаниите ще могат да изградят своя разпределен минимален жизнеспособен продукт (MVP) само за пет дни. Ще могат и да анализират своите съществуващи блок-проекти, за да намалят риска от потенциални проблеми.

Цената за услугата започва от 9,900 евро. Експертите на Fujitsu ще работят съвместно с бизнес клиенти, за да създадат нови идеи, основаващи се на блокчейн, за да определят и докажат дали определени процеси могат да бъдат приложени в по-голям мащаб. Този процес, означен като „Доказателство за бизнеса“ (PoB), трябва да дойде много по-рано от подхода „Доказване на концепцията“ (PoC), за да се намалят много от често срещаните грешки, допуснати от бизнеса във връзка с нововъзникващите технологии.

Крис Пилинг, водещ архитект в Блокчейн Иновационния център (BIC) на Fujitsu, заяви пред публикацията the Register, че фирмите са правили тази грешка редовно.

Те тръгнаха в грешната посока, като се съсредоточиха върху технологията. Те прекарват време и пари, за да видят дали технологията работи. Ние настояваме за доказателство за бизнеса, така че работим с клиенти, за да разгледаме какъв е случая с бизнес делото. 

Рамката на Fujitsu се основава на технологията Hyperledger Fabric. Клиентите могат да изградят и да валидират потенциала на концепцията за DLT, като изпробват възможностите си в бизнес среда. MVP може да бъде пратен на няколко клиенти, от които да получите обратна връзка.

Pilling каза, че друга грешка, която фирмите правят, е, че те се опитват да проучат как съществуващите процеси могат да бъдат преместени на блокчейн, без да ги променят значително или чупят.

Новата услуга е разработена от Фредерик де Брук, ръководител на BIC в Брюксел. Целевите клиенти са фирми, които не разполагат с пари или персонал, за да изпълняват своите собствени задачи за разработка на блокчейн.

Според де Брук услугата в момента е достъпна в Европа, Близкия изток, Индия и Африка (EMEIA).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене

Украинският крипто фонд похарчи $54 милиона за военно снаражение

Един от военните фондове с нестопанска цел в Украйна е похарчил $54 милиона от даренията си в криптовалута за военно оборудване, докато страната навлиза в 25-ата си седмица от нахлуването на Русия.

август 19, 2022 15:16 1 мин. четене

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене