НАЧАЛО Други

Fujistu помага на блокчейн стартъпи

юли 14, 2018 15:41 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Fujistu помага на блокчейн стартъпи

Мултинационалната ИТ компания Fujitsu стартира нова услуга, която да помогне на компаниите да преценят дали техните бизнес идеи, свързани с блокчейн, имат потенциална стойност.

Японският IT гигант Fujitsu стартира във вторник блокчейн консултантска услуга, която ще помогне на компаниите да преценят дали техните блокчейн идеи и концепции са достойни за разглеждане. Според новата „рамка“ компаниите ще могат да изградят своя разпределен минимален жизнеспособен продукт (MVP) само за пет дни. Ще могат и да анализират своите съществуващи блок-проекти, за да намалят риска от потенциални проблеми.

Цената за услугата започва от 9,900 евро. Експертите на Fujitsu ще работят съвместно с бизнес клиенти, за да създадат нови идеи, основаващи се на блокчейн, за да определят и докажат дали определени процеси могат да бъдат приложени в по-голям мащаб. Този процес, означен като „Доказателство за бизнеса“ (PoB), трябва да дойде много по-рано от подхода „Доказване на концепцията“ (PoC), за да се намалят много от често срещаните грешки, допуснати от бизнеса във връзка с нововъзникващите технологии.

Крис Пилинг, водещ архитект в Блокчейн Иновационния център (BIC) на Fujitsu, заяви пред публикацията the Register, че фирмите са правили тази грешка редовно.

Те тръгнаха в грешната посока, като се съсредоточиха върху технологията. Те прекарват време и пари, за да видят дали технологията работи. Ние настояваме за доказателство за бизнеса, така че работим с клиенти, за да разгледаме какъв е случая с бизнес делото. 

Рамката на Fujitsu се основава на технологията Hyperledger Fabric. Клиентите могат да изградят и да валидират потенциала на концепцията за DLT, като изпробват възможностите си в бизнес среда. MVP може да бъде пратен на няколко клиенти, от които да получите обратна връзка.

Pilling каза, че друга грешка, която фирмите правят, е, че те се опитват да проучат как съществуващите процеси могат да бъдат преместени на блокчейн, без да ги променят значително или чупят.

Новата услуга е разработена от Фредерик де Брук, ръководител на BIC в Брюксел. Целевите клиенти са фирми, които не разполагат с пари или персонал, за да изпълняват своите собствени задачи за разработка на блокчейн.

Според де Брук услугата в момента е достъпна в Европа, Близкия изток, Индия и Африка (EMEIA).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX е новия Lehman Brothers, твърди Джанет Йелън

Министърът на финансите Джанет Йелън сравни срива на FTX с този на Lehman Brothers.

декември 2, 2022 9:33 1 мин. четене

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене