НАЧАЛО Други

Fujistu помага на блокчейн стартъпи

ЮЛИ. 14, 2018 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Fujistu помага на блокчейн стартъпи

Мултинационалната ИТ компания Fujitsu стартира нова услуга, която да помогне на компаниите да преценят дали техните бизнес идеи, свързани с блокчейн, имат потенциална стойност.


Японският IT гигант Fujitsu стартира във вторник блокчейн консултантска услуга, която ще помогне на компаниите да преценят дали техните блокчейн идеи и концепции са достойни за разглеждане. Според новата "рамка" компаниите ще могат да изградят своя разпределен минимален жизнеспособен продукт (MVP) само за пет дни. Ще могат и да анализират своите съществуващи блок-проекти, за да намалят риска от потенциални проблеми.

Цената за услугата започва от 9,900 евро. Експертите на Fujitsu ще работят съвместно с бизнес клиенти, за да създадат нови идеи, основаващи се на блокчейн, за да определят и докажат дали определени процеси могат да бъдат приложени в по-голям мащаб. Този процес, означен като "Доказателство за бизнеса" (PoB), трябва да дойде много по-рано от подхода "Доказване на концепцията" (PoC), за да се намалят много от често срещаните грешки, допуснати от бизнеса във връзка с нововъзникващите технологии.

Крис Пилинг, водещ архитект в Блокчейн Иновационния център (BIC) на Fujitsu, заяви пред публикацията the Register, че фирмите са правили тази грешка редовно.

Те тръгнаха в грешната посока, като се съсредоточиха върху технологията. Те прекарват време и пари, за да видят дали технологията работи. Ние настояваме за доказателство за бизнеса, така че работим с клиенти, за да разгледаме какъв е случая с бизнес делото. 

Рамката на Fujitsu се основава на технологията Hyperledger Fabric. Клиентите могат да изградят и да валидират потенциала на концепцията за DLT, като изпробват възможностите си в бизнес среда. MVP може да бъде пратен на няколко клиенти, от които да получите обратна връзка.


Pilling каза, че друга грешка, която фирмите правят, е, че те се опитват да проучат как съществуващите процеси могат да бъдат преместени на блокчейн, без да ги променят значително или чупят.


Новата услуга е разработена от Фредерик де Брук, ръководител на BIC в Брюксел. Целевите клиенти са фирми, които не разполагат с пари или персонал, за да изпълняват своите собствени задачи за разработка на блокчейн.

Според де Брук услугата в момента е достъпна в Европа, Близкия изток, Индия и Африка (EMEIA).

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света