НАЧАЛО Други

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

Федералните прокурори на САЩ твърдят, че SBF е използвал пари от FTX, за да инвестира във фирмата за рисков капитал (VC) Modulo Capital, според The New York Times.

Както вече беше съобщено, хедж фондът на SBF и сестринската фирма на FTX, Alameda Research, са инвестирали общо $400 милиона в Modulo през 2022 г., което се е превърнало в една от най-значимите инвестиции на Банкман-Фрийд. Финансирането привлече особено внимание от страна на регулаторните органи поради това, че Modulo – сравнително непозната фирма – набира значителен капитал в трудни времена за криптопазара.

Според последните констатации на следователите на SBF инвестицията на Modulo вероятно е била направена с помощта на приходи от престъпна дейност или незаконно присвоени пари, които клиентите на FTX са депозирали на борсата.

Прокурорите заявиха, че Modulo се е превърнал във важна част от разследването. Съобщава се, че сега адвокатите на FTX наблюдават активите на Modulo, тъй като се борят да възстановят милиардите долари от изплащането на задълженията на своите клиенти, инвеститори и други кредитори. Засега не е ясно къде се намира инвестицията на Банкман-Фрийд.


НЕ ПРОПУСКАЙ: Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога


Modulo Capital е основана през март 2022 г. от трима бивши ръководители на Jane Street, базирана в Ню Йорк фирма, в която някога са работили Банкман-Фрийд и главният изпълнителен директор на Alameda Каролин Елисън.

Новината идва на фона на това, че Кристи Голдсмит Ромеро, комисар на Комисията за търговия със стокови фючърси в САЩ, постави под въпрос надлежната проверка, извършена от рисковите фондове и мениджърите на парични средства, които са финансирали FTX.

“Защо са си затворили очите за това, което е трябвало да бъде наистина мигаща червена светлина?”, пита Ромеро.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене