НАЧАЛО Регулации

Френски регулатор предупреждава за нерегистрирани крипто фирми

ЮНИ. 19, 2018 14:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Френски регулатор предупреждава за нерегистрирани крипто фирми

The Autorité des Marchés Financiers (AMF), френският регулатор на финансовите пазари, предупреди френската общественост за инвестиционни сайтове за криптовалути, които нямат разрешение да оперират в страната.

 


Като част от мисията си за надзор на пазарите и информиране на инвеститорите, AMF поддържа актуализиран списък (френски) на неоторизирани компании, които предлагат нетипични инвестиции като "крипто активи" на своя уебсайт. Пълният списък е достъпен само на френски език.

На 18-ти юни AMF добави към списъка четири нови идентифицирани и неразрешени уебсайта, свързани с криптовалута.

През декември 2016 г. AMF промени съществуващите си разпоредби, които се прилагат към дружества, които предоставят активи и инвестиционни продукти. Предприятията, които предлагат инвестиции с "финансова доходност или подобен икономически ефект", сега трябва да бъдат упълномощени от AMF и да имат валидна регистрация.

Черният списък на AMF е създаден през юли 2017 г. и първоначално обхваща неоторизирани платформи за диамантени инвестиции. През декември 2017 г. AMF решава да добави други неразрешени инвестиционни платформи "различни активи", които включват "крипто активи, някои от които са представени като криптовалути".На 22-ри февруари 2018 г., след дефинираните от AMF криптовалутни деривати, се стигна до заключението, че платформите, предлагащи тези продукти, "трябва да спазват правилата за разрешаване и бизнес поведение, и че тези продукти не трябва да се рекламират по електронен път".


През март AMF добави 15 дружества към списъка, за който се установи, че предлага крипто инвестиции или активи, които са продължили рекламата и маркетинга на френската общественост, въпреки предупрежденията на AMF и новите правила.

Франция по никакъв начин не е против криптовалутите, но европейската държава предприема чести стъпки, за да осигури рамки за ефективно регулиране на сектора.

На 19-ти март 2018 г. френският финансов министър Бруно Ле Майър заяви:
Въпреки че сме благосклонни към потенциала и възможностите на блокчейн, ние също сме предпазливи.

Le Maire продължиха като казаха, че AMF ще създаде "бял списък" проекти, които отговарят на необходимите стандарти, и също така ще представи законодателна рамка, която ще позволи на компаниите, които инициират ICO, да "демонстрират сериозността си на инвеститорите".

В друг ход за популяризиране на индустрията през април френските съдилища решиха да променят данъчната класификация на крипто във Франция на "движимо имущество", намаляването на данъчните ставки за търговците и собствениците на криптовалути с повече от половината.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Дубай търсят обществена обратна връзка за предложените крипто закони

Органът за финансови услуги в Дубай, или DFSA, продължава усилията си за създаване на стандартизирана рамка за регулиране на криптовалутите в мегаполиса. Според прессъобщение на DFSA, публикувано...
МАР. 30, 2021 09:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase отложи листинга си след $6.5 милиона глоба от CFTC

След уреждане на обвиненията за неправилно отчитане на обема на борсата и “самотъргуване” със CFTC вчера, се появиха доклади, че борсата Coinbase ще проведе листването на акциите си към следващия месе...
МАР. 22, 2021 13:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света