НАЧАЛО Регулации

Френски регулатор предупреждава за нерегистрирани крипто фирми

ЮНИ. 19, 2018 14:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Френски регулатор предупреждава за нерегистрирани крипто фирми

The Autorité des Marchés Financiers (AMF), френският регулатор на финансовите пазари, предупреди френската общественост за инвестиционни сайтове за криптовалути, които нямат разрешение да оперират в страната.


Като част от мисията си за надзор на пазарите и информиране на инвеститорите, AMF поддържа актуализиран списък (френски) на неоторизирани компании, които предлагат нетипични инвестиции като "крипто активи" на своя уебсайт. Пълният списък е достъпен само на френски език.

На 18-ти юни AMF добави към списъка четири нови идентифицирани и неразрешени уебсайта, свързани с криптовалута.

През декември 2016 г. AMF промени съществуващите си разпоредби, които се прилагат към дружества, които предоставят активи и инвестиционни продукти. Предприятията, които предлагат инвестиции с "финансова доходност или подобен икономически ефект", сега трябва да бъдат упълномощени от AMF и да имат валидна регистрация.

Черният списък на AMF е създаден през юли 2017 г. и първоначално обхваща неоторизирани платформи за диамантени инвестиции. През декември 2017 г. AMF решава да добави други неразрешени инвестиционни платформи "различни активи", които включват "крипто активи, някои от които са представени като криптовалути".



На 22-ри февруари 2018 г., след дефинираните от AMF криптовалутни деривати, се стигна до заключението, че платформите, предлагащи тези продукти, "трябва да спазват правилата за разрешаване и бизнес поведение, и че тези продукти не трябва да се рекламират по електронен път".


През март AMF добави 15 дружества към списъка, за който се установи, че предлага крипто инвестиции или активи, които са продължили рекламата и маркетинга на френската общественост, въпреки предупрежденията на AMF и новите правила.

Франция по никакъв начин не е против криптовалутите, но европейската държава предприема чести стъпки, за да осигури рамки за ефективно регулиране на сектора.

На 19-ти март 2018 г. френският финансов министър Бруно Ле Майър заяви:
Въпреки че сме благосклонни към потенциала и възможностите на блокчейн, ние също сме предпазливи.

Le Maire продължиха като казаха, че AMF ще създаде "бял списък" проекти, които отговарят на необходимите стандарти, и също така ще представи законодателна рамка, която ще позволи на компаниите, които инициират ICO, да "демонстрират сериозността си на инвеститорите".

В друг ход за популяризиране на индустрията през април френските съдилища решиха да променят данъчната класификация на крипто във Франция на "движимо имущество", намаляването на данъчните ставки за търговците и собствениците на криптовалути с повече от половината.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Европейският съюз предлага цялостна регулаторна рамка за криптовалутите

Потвърждавайки доклад от миналата седмица, Европейската комисия предложи в четвъртък законодателство, което ще превърне криптовалутите в регулиран финансов инструмент.Наречен "Регламент за пазарите на...
СЕП. 25, 2020 22:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Русия предлагат нови изисквания за данъчното облагане на крипто

Сега министерството иска да въведе наказателна отговорност за недеклариране на данъци върху крипто, включително затвор до три години.Според доклад на "Комерсант" от 24-ти септември, министерството пре...
СЕП. 24, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масовото приемане на криптовалутите в Африка се засилва значително

Експлозивният растеж, обаче, привлече вниманието на финансовите регулатори в Африка, прoбуждайки опасения, че бързането с въвеждането на строг надзор може да потуши иновациите в местната крипто индуст...
СЕП. 23, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света