НАЧАЛО Регулации

Френски регулатор предупреждава за нерегистрирани крипто фирми

ЮНИ. 19, 2018 14:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Френски регулатор предупреждава за нерегистрирани крипто фирми

The Autorité des Marchés Financiers (AMF), френският регулатор на финансовите пазари, предупреди френската общественост за инвестиционни сайтове за криптовалути, които нямат разрешение да оперират в страната.


Като част от мисията си за надзор на пазарите и информиране на инвеститорите, AMF поддържа актуализиран списък (френски) на неоторизирани компании, които предлагат нетипични инвестиции като "крипто активи" на своя уебсайт. Пълният списък е достъпен само на френски език.

На 18-ти юни AMF добави към списъка четири нови идентифицирани и неразрешени уебсайта, свързани с криптовалута.

През декември 2016 г. AMF промени съществуващите си разпоредби, които се прилагат към дружества, които предоставят активи и инвестиционни продукти. Предприятията, които предлагат инвестиции с "финансова доходност или подобен икономически ефект", сега трябва да бъдат упълномощени от AMF и да имат валидна регистрация.

Черният списък на AMF е създаден през юли 2017 г. и първоначално обхваща неоторизирани платформи за диамантени инвестиции. През декември 2017 г. AMF решава да добави други неразрешени инвестиционни платформи "различни активи", които включват "крипто активи, някои от които са представени като криптовалути".На 22-ри февруари 2018 г., след дефинираните от AMF криптовалутни деривати, се стигна до заключението, че платформите, предлагащи тези продукти, "трябва да спазват правилата за разрешаване и бизнес поведение, и че тези продукти не трябва да се рекламират по електронен път".


През март AMF добави 15 дружества към списъка, за който се установи, че предлага крипто инвестиции или активи, които са продължили рекламата и маркетинга на френската общественост, въпреки предупрежденията на AMF и новите правила.

Франция по никакъв начин не е против криптовалутите, но европейската държава предприема чести стъпки, за да осигури рамки за ефективно регулиране на сектора.

На 19-ти март 2018 г. френският финансов министър Бруно Ле Майър заяви:
Въпреки че сме благосклонни към потенциала и възможностите на блокчейн, ние също сме предпазливи.

Le Maire продължиха като казаха, че AMF ще създаде "бял списък" проекти, които отговарят на необходимите стандарти, и също така ще представи законодателна рамка, която ще позволи на компаниите, които инициират ICO, да "демонстрират сериозността си на инвеститорите".

В друг ход за популяризиране на индустрията през април френските съдилища решиха да променят данъчната класификация на крипто във Франция на "движимо имущество", намаляването на данъчните ставки за търговците и собствениците на криптовалути с повече от половината.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света