НАЧАЛО Крипто Крими

Френски държавен служител арестуван за предполагаема продажба на държавни тайни срещу Биткойн

октомври 3, 2018 9:57 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Френски държавен служител арестуван за предполагаема продажба на държавни тайни срещу Биткойн

Френски правоохранителен служител в Генералната дирекция по сигурността на вътрешните работи (Direction Générale de la Sécurité Intérieure - DGSI) беше обвинен миналата седмица и беше задържан под стража, за предполагаема продажба на държавни тайни в замяна на Биткойн.

Според местната френска медия Le Parisien, неназованият агент е бил арестуван за предаване на икономическа информация и фалшифициране на административни документи.

Защита на френските данни

Въпреки че все още не е намерена връзка с тероризъм, медията съобщава, че агентът е имал контакт с членове на организираната престъпност, както и „специалисти по икономическо разузнаване“, които се интересуват от такива тайни. Изтеглата информация била открита за пръв път от членовете на Централната дирекция на съдебната полиция, преди следователите в DGSI да проследят дейността на агента онлайн, като използвал своя личен код. Всеки служител, работещ с GDIS, има персонален код, който следи тяхната компютърна дейност. За това разследване DGSI се фокусира върху „произхода на файловите заявки“.

Централната служба за противодействие на нередовната имиграция и заетостта на чужденците без име (OCRIEST) разрушава структурата на криминалната мрежа, която агентът използва.

Файловете с данни в GDIS се класифицират като „тайна защита“ или „конфиденциална защита“, a споделянето на документи с това ниво на разрешение за достъп, идва с тежко наказание.

Агентът е изправен пред седем години затвор и евентуална глоба от 100 000 евро, ако бъде признат за виновен в съда.

Защита на френските потребители

Миналия месец, френският регулатор на фондовите пазари, Authorite des Marches Financiers (AMF), включи 21 нови уебсайта за инвестиции, включително многобройни уебсайтове, свързани с крипто, които напомнят на френските потребители да внимават за подобни инвестиции и че „никакви рекламни материали не трябва да пренебрегват фактът, че високата възвръщаемост винаги е свързана с висок риск“.

Регулаторът, който наскоро получи законовите правомощия да предоставя лицензи на дружества, емитиращи ICO, ще види агенцията да предостави допълнителни гаранции за ICO, тъй като компаниите кандидатстващи сега трябва да предоставят подробна информация относно офертата и емитента.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакерът на Transit Swap DEX върна 70% от откраднатите средства

$21 милиона са били откраднати от многоверижната децентрализирана борса (DEX) Transit Swap през нощта.

октомври 2, 2022 20:33 1 мин. четене

CFTC погва още една платформа за крипто деривати

Докато участниците в сектора следят отблизо как се оформя регулацията на криптовалутите в САЩ, поредната платформа за деривати върху дигитални активи попадна под радара на CFTC.

октомври 1, 2022 10:02 1 мин. четене

SEC съди финтех компания за продажба на нерегистирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения на компанията за финансови технологии Hydrogen, на нейния бивш главен изпълнителен директор, както и на нейния маркет мейкър.

септември 30, 2022 9:22 1 мин. четене

CBDC: Китайските власти разкриха мрежа за пране на пари

Китайските правосъдни органи закриха операция за пране на пари, при която са използвани дигитални юани. Страната също така добави още провинции към програмата си за тестване на CBDC.

септември 28, 2022 9:21 1 мин. четене