НАЧАЛО Крипто Крими

Френски държавен служител арестуван за предполагаема продажба на държавни тайни срещу Биткойн

ОКТ. 3, 2018 09:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Френски държавен служител арестуван за предполагаема продажба на държавни тайни срещу Биткойн

Френски правоохранителен служител в Генералната дирекция по сигурността на вътрешните работи (Direction Générale de la Sécurité Intérieure - DGSI) беше обвинен миналата седмица и беше задържан под стража, за предполагаема продажба на държавни тайни в замяна на Биткойн.


Според местната френска медия Le Parisien, неназованият агент е бил арестуван за предаване на икономическа информация и фалшифициране на административни документи.


Защита на френските данни


Въпреки че все още не е намерена връзка с тероризъм, медията съобщава, че агентът е имал контакт с членове на организираната престъпност, както и "специалисти по икономическо разузнаване", които се интересуват от такива тайни. Изтеглата информация била открита за пръв път от членовете на Централната дирекция на съдебната полиция, преди следователите в DGSI да проследят дейността на агента онлайн, като използвал своя личен код. Всеки служител, работещ с GDIS, има персонален код, който следи тяхната компютърна дейност. За това разследване DGSI се фокусира върху "произхода на файловите заявки".

Централната служба за противодействие на нередовната имиграция и заетостта на чужденците без име (OCRIEST) разрушава структурата на криминалната мрежа, която агентът използва.

Файловете с данни в GDIS се класифицират като "тайна защита" или "конфиденциална защита", a споделянето на документи с това ниво на разрешение за достъп, идва с тежко наказание.

Агентът е изправен пред седем години затвор и евентуална глоба от 100 000 евро, ако бъде признат за виновен в съда.


Защита на френските потребители


Миналия месец, френският регулатор на фондовите пазари, Authorite des Marches Financiers (AMF), включи 21 нови уебсайта за инвестиции, включително многобройни уебсайтове, свързани с крипто, които напомнят на френските потребители да внимават за подобни инвестиции и че "никакви рекламни материали не трябва да пренебрегват фактът, че високата възвръщаемост винаги е свързана с висок риск".

Регулаторът, който наскоро получи законовите правомощия да предоставя лицензи на дружества, емитиращи ICO, ще види агенцията да предостави допълнителни гаранции за ICO, тъй като компаниите кандидатстващи сега трябва да предоставят подробна информация относно офертата и емитента.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света