НАЧАЛО Регулации

Франция понижава данъка за криптовалутите с 6%

НОЕ. 11, 2018 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Франция понижава данъка за криптовалутите с 6%

Френските депутати приеха изменение на проектозакона за бюджета за 2019 г., който ще намали данъка върху печалбата от криптовалути до 30% от 36,2%. Това прави сделките с крипто да са в съответствие с други неимуществени активи, които се облагат с фиксирана ставка от 30%.

Изменението очаква одобрение от Парламента.


Изменението на бюджета бе прието от финансова комисия в долната камара на парламента на Франция, съобщава доклад на Ройтерс. Но първо трябва да бъде одобрена "в окончателния вариант на законопроекта за бюджета от по-широкия парламент, за да стане закон". Ако бъде одобрен, новият данък ще влезе в сила през януари.

В един момент таксите за криптовалута в третата по големина икономика в Европа достигат 45%. През април обаче Държавният съвет заяви, че печалбите, генерирани от цифрови активи, трябва да се считат за капиталови печалби на движимо имущество. Това означава значително намаление на данъчната ставка, с изключение на приходите от минното дело, които се облагат като нетърговски печалби и приходи от професионална дейност, които се облагат като промишлени и търговски печалби.

Под президента Емануел Макрон, Франция се опитва да се превърне в убежище за бизнес, включително бизнеса с криптовалути. По-рано тази година, Макрон стартира плана за действие за бизнес растеж и трансформация (PACTE), който освен всичко друго има за цел да улесни дейността на компаниите във Франция и да определи правни насоки за набиране на средства чрез продажба на токени (ICO).

През септември френският парламент прие закон, установяващ насоки за първоначалните предложения за монети. Новият финансов министър Бруно Ле Майър заяви, че правната рамка позволява на френския финансов регулаторен орган Authorities des Marchés Financiers(AMF) да одобри и да издаде разрешителни на предприятия, които възнамеряват да провеждат ICO-та във Франция - но само ако "тези проекти ще предоставят конкретни гаранции за инвеститорите."

Очаква се емитентите да предоставят всякаква информация на AMF, което позволява на купувачите да взимат информирани решения относно въпросното ICO. Френският регулаторен орган по-рано повдигна въпроса за липсата на ясна регулация за продажбите на токени "като присъщ рисков фактор за ICO", който увеличава възможността за загуба, пране на пари и финансиране на тероризъм.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Лаос одобрява добива и търговията на криптовалути

По този начин се прекратява тригодишната забрана, според правителствено съобщение, цитирано от The Laotian Times.Правителството на Югоизточна Азия забрани криптовалутата през 2018 г. и повтори позиция...
СЕП. 14, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Новите крипто закони в Южна Корея могат да доведат до загубата на $2.6 милиона

Индустриалните участници и представители на по-малките борси оспорват новите изисквания в изминалата година, но без успех. Сега според запознати с въпроса лица се очаква около 40 от близо 60 крипто оп...
СЕП. 14, 2021 13:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор ще освободи чуждестранните инвеститори от данък върху печалбите от Биткойн

Хавиер Аргуета, юрисконсулт на президента, заяви пред AFP:Ако човек има активи в Биткойн и прави високи печалби, няма да има данък. Това (се прави) очевидно за насърчаване на чуждестранните инвестиции...
СЕП. 14, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света