НАЧАЛО Регулации

Франция добави още 4 крипто уебсайта към черния си списък

декември 16, 2018 11:21 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Франция добави още 4 крипто уебсайта към черния си списък

Френският финансов надзор, регулаторът на финансовите пазари (AMF), е включил в списъка още четири крипто уебсайта в опит да премахнат неупълномощени крипто фирми.

AMF обяви в петък в официално изявление, че е включил в черния си списък още четири крипто уебсайта.

Основната причина, поради която сайтовете са били добавени към списъка е неоторизирано предлагане на инвестиции.

В официалното изявление AMF назова девет криптo компании, които функционират без одобрение от официални регулаторни органи във Франция, като четирите уебсайта са включени в списъка.

AMF също предупреди потенциалните инвеститори, че трябва да бъдат предпазливи, когато инвестират в компании, които са нови и непознати. Те продължиха, като казаха, че Франция е видяла вълна от нови и неразрешени крипто проекти, които все още не са стигнали до това, да искат одобрение от регулаторния орган и че инвеститорите трябва да бъдат внимателни с непроверените крипто уебсайтове.

Уебсайтовете, включени в списъка на AMF, включват elos-patrimoine.com. live- crypto.com .net, iminage.com и infoconso.info. AMF ги блокира за извършване на крипто търговия без да се изпълнят необходимите правни изисквания за това.

Изброените уеб страници, като например elos-patrimoine.com, предлагат на инвеститорите месечна възвръщаемост между 3% и 5% без разрешение за предлагане на подобни гаранции.

Още през септември бе приета от френския парламент регулаторната рамка за ICO от AMF. Рамката беше първоначално изготвена през март, за да се защитят инвеститорите в предлагането на първоначални монети.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

септември 23, 2022 16:18 1 мин. четене

Крипто лобисти се присъединяват към делото на SEC срещу Ripple

Групата ще се включи по делото, което Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) заведе през 2020 г. срещу Ripple Labs.

септември 22, 2022 21:17 1 мин. четене

Южна Корея иззе $168 милиона в крипто за неплатени данъци

Криптовалутните активи конфискувани от предполагаеми данъчни нарушители в Южна Корея през 2021 и 2022 г., възлизат на близо 260 милиарда южнокорейски вона ($184 милиона).

септември 22, 2022 17:39 1 мин. четене