НАЧАЛО Регулации

Франция добави още 4 крипто уебсайта към черния си списък

ДЕК. 16, 2018 11:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Франция добави още 4 крипто уебсайта към черния си списък

Френският финансов надзор, регулаторът на финансовите пазари (AMF), е включил в списъка още четири крипто уебсайта в опит да премахнат неупълномощени крипто фирми.

AMF обяви в петък в официално изявление, че е включил в черния си списък още четири крипто уебсайта.


Основната причина, поради която сайтовете са били добавени към списъка е неоторизирано предлагане на инвестиции.

В официалното изявление AMF назова девет криптo компании, които функционират без одобрение от официални регулаторни органи във Франция, като четирите уебсайта са включени в списъка.

AMF също предупреди потенциалните инвеститори, че трябва да бъдат предпазливи, когато инвестират в компании, които са нови и непознати. Те продължиха, като казаха, че Франция е видяла вълна от нови и неразрешени крипто проекти, които все още не са стигнали до това, да искат одобрение от регулаторния орган и че инвеститорите трябва да бъдат внимателни с непроверените крипто уебсайтове.

Уебсайтовете, включени в списъка на AMF, включват elos-patrimoine.com. live- crypto.com .net, iminage.com и infoconso.info. AMF ги блокира за извършване на крипто търговия без да се изпълнят необходимите правни изисквания за това.

Изброените уеб страници, като например elos-patrimoine.com, предлагат на инвеститорите месечна възвръщаемост между 3% и 5% без разрешение за предлагане на подобни гаранции.

Още през септември бе приета от френския парламент регулаторната рамка за ICO от AMF. Рамката беше първоначално изготвена през март, за да се защитят инвеститорите в предлагането на първоначални монети.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Лаос одобрява добива и търговията на криптовалути

По този начин се прекратява тригодишната забрана, според правителствено съобщение, цитирано от The Laotian Times.Правителството на Югоизточна Азия забрани криптовалутата през 2018 г. и повтори позиция...
СЕП. 14, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Новите крипто закони в Южна Корея могат да доведат до загубата на $2.6 милиона

Индустриалните участници и представители на по-малките борси оспорват новите изисквания в изминалата година, но без успех. Сега според запознати с въпроса лица се очаква около 40 от близо 60 крипто оп...
СЕП. 14, 2021 13:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света