НАЧАЛО Регулации

Франция предлага забрана за анонимните криптовалути

МАР. 8, 2019 15:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Франция предлага забрана за анонимните криптовалути

Ръководителят на Финансовия комитет на Националното събрание на Франция, Ерик Вьорт, предложи забрана за анонимните криптовалути или така "privacy" токени. Вьорт изрази позицията си в скорошен доклад за крипто активите и блокчейн технологията.В своя доклад Вьорт споделя, че обмисля представянето на забрана за дигитални валути, които предоставят по-голяма анонимност на потребителите:
Би било уместно също да се предложи забрана за разпространение и търговия на криптовалути, които гарантират пълна анонимност чрез предотвратяване на всякаква идентификационна процедура. Такъв е случаят с определен брой криптовалути (Monero, PIVX, DeepOnion, Zcash ..), чиято цел е да заобиколят всяка възможност за идентифициране на притежателите. Към днешна дата регулирането не е стигнало толкова далеч.

Освен това Вьорт разглежда евентуални проблеми, свързани с криптовалутите, включително измама, укриване на данъци, пране на пари и потребление на енергия. "Разграничаването на различните начини на употреба на криптовалутите трябва да продължи, за да се създаде по-фин и по-прецизен регулаторен защитник на общите интереси, както и частният интерес на предприемачите от тази област", добави президентът.

През април миналата година, японските регулатори предложиха сходни мерки, като предотвратиха криптовалутните борси да търгуват с осигуряващите анонимност Dash и Monero . "Трябва сериозно да се обсъди дали на някоя регистрирана борса за криптовалути трябва да бъде позволено да използва такива валути", заяви неназован член на регулатора на страната на Службата за финансови услуги (FSA).

През декември миналата година, долната камара на френския парламент отхвърли измененията в законопроекта за финансите от 2019 г., който би облекчил данъчното облагане, свързано с криптовалутите. Парламентът отхвърли общо четири предложения, като едно от измененията предложи да се увеличи годишният обем на сделките, които подлежат на освобождаване от данъци от 305 евро (около $341 долара) до 3 000 евро ($3 359) или дори 5 000 евро ($5 599).

През 2017, френският президент Емануел Макрон заяви, че би искал Франция да се превърне в "стартъп нация", но цялостната позиция на Франция към дигиталните валути остава неясна.


През ноември миналата година, централната банка на страната отказа да одобри план, който би позволил на хиляди тютюневи павилиони да продават Биткойн (BTC) от януари 2019 година.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

SEC ще проведе панелна дискусия по въпросите за крипто и дигиталните активи. Дискусията ще бъде насочена към осигуряване на защита на инвеститорите, което е основна цел на комисията. SEC ще обсъди и б...
НОЕ. 26, 2021 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Разработват нов закон за криптовалутите в Южна Корея

FSC представи основна схема за разглеждане от Народното събрание при изграждането на новия закон за индустрията за виртуални активи. В него се съсредоточават около 10 предложения от законодатели за ви...
НОЕ. 26, 2021 09:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Cardano предлага различен регулаторен подход към крипто

В ново интервю за Thinking Crypto, главния изпълнителен директор на технологичната компания зад блокчейн платформата Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK), казва, че настоящите регулаторни подходи не...
НОЕ. 19, 2021 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC на САЩ предполагаемо разследва крипто платформата BlockFi

Базираната в Ню Джърси платформа за крипто заеми BlockFi привлече вниманието на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) поради предполагаемите си високи лихвени проценти по крипто заеми.Според р...
НОЕ. 18, 2021 21:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света