НАЧАЛО Други

Фондовият пазар в Китай започва да се възстановява

06.05.2024 21:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фондовият пазар в Китай започва да се възстановява

Изглежда, че китайският фондов пазар се отърсва от репутацията си на „неинвестируем“, благодарение на икономическото съживяване и ралито, което може да има още много възможности за развитие.

Стратегът на LPL Financial Адам Търнкуист отбеляза в неотдавнашен анализ, че дългогодишните мечи настроения, свързани с пазарите на имоти и акции в Китай, са започнали да отслабват благодарение на стабилните икономически показатели, показващи излизането на страната от кризата.

Екстремните настроения често служат като обратни сигнали, които обикновено се наблюдават в ключови повратни моменти на пазара“, отбеляза Търнкуист в записка, публикувана в четвъртък.

Индексът MSCI China, предпочитан от глобалните инвеститори, които се интересуват от акции със средна и голяма пазарна капитализация, отбеляза отскок от 20% от дъното на мечия пазар.

Приблизително една трета от съставните части на индекса достигнаха нови четириседмични върхове през миналата седмица, като близо 50% от тях се търгуват над 200-дневната си пълзяща средна стойност, което е най-високият процент от август насам“, отбеляза Търнкуист.

Друг индикатор за инерция, процентовият ценови осцилатор, който оценява текущата цена на даден актив спрямо историческото му представяне, наскоро даде сигнал за покупка, засилвайки идеята, че ралито може да продължи.

Неотдавнашният етикет на Китай като „неинвестируем“ произтичаше от предизвикателствата в сектора на недвижимите имоти, срива на фондовия пазар и вялото потребителско търсене, допринасящо за дефлационната среда.

Въпреки това след шест последователни месеца на отлив чуждестранните инвеститори отново навлизат на пазара, инжектирайки отново капитал в китайските пазари.

Северните потоци, свързващи фондовите борси в Хонконг и континенталната част на страната, остават положителни в продължение на три последователни месеца, като от февруари насам са влезли близо 100 милиарда юана в акции на континенталната част“, се добавя още в текста.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.