НАЧАЛО Други

Фондовата борса на Малта подписва меморандум с Binance за платформа за търговия

септември 12, 2018 11:55 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фондовата борса на Малта подписва меморандум с Binance за платформа за търговия

Дъщерното дружество за финтех и дигитални активи на фондовата борса на Малта, MSX PLC, подписаха меморандум за разбирателство (MOU) с крипто борсата Binance, за да пуснат съвместно нов дигитален обмен за токени ценни книжа (security tokens), според прессъобщение на 11-ти септември.

Прессъобщението поставя пред себе си предстоящата платформа за търговия, като се стреми да се възползва от „26-годишния опит на Малта като регулирана фондова борса“ за динамика и международния обхват на бизнес модела на Binance.

Както бе съобщено по-рано, Binance непрекъснато разширява своето бизнес присъствие в Малта, страна, чиято регулаторна позиция за крипто и е спечелила прозвището „Блокчейн Остров“. Изпълнителният директор на Binance Чанпенг Джаo, известен още като CZ, е цитиран да казва:

Малта се превърна в глобален център за блокчейн технология чрез активни и прозрачни крипто регулации. Това партньорство ще позволи на Binance и MSX да приемат традиционни финансови активи върху блокчейн технологията чрез токени ценни книжа.

Председателят на фондовата борса, Джо Портелли, каза от своя страна, че инициативата представлява „нова пазарна възможност за да развие и прокара границите на малтийския финансов сектор“.

Както бе съобщено, Binance обяви първото откриване на офиса си в Малта в края на март, след като получи предупредително писмо от японските финансови органи за нерегистрирания си статут.

По-рано това лято, CZ съобщи в ексклузивно интервю с Cointelegraph, че борсата е открила банкова сметка на острова, проправяйки пътя за въвеждането на двойките фиат-крипто. Представители на компанията впоследствие намекнаха за плановете на борсата да отворят платформа, основана в Малта, за тази цел.

Binance в момента е най-големият в света обмен на криптовалути с 24-часов коригиран обем на търговия, като има почти $822 милиона в транзакции в момента. През юли CZ съобщава на Bloomberg, че „очаква“ обменът, който наскоро разшири международните си операции в Уганда, да достигне печалба от $1 милиард през 2018 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене