НАЧАЛО Други

Фондовата борса на Малта подписва меморандум с Binance за платформа за търговия

СЕП. 12, 2018 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Фондовата борса на Малта подписва меморандум с Binance за платформа за търговия

Дъщерното дружество за финтех и дигитални активи на фондовата борса на Малта, MSX PLC, подписаха меморандум за разбирателство (MOU) с крипто борсата Binance, за да пуснат съвместно нов дигитален обмен за токени ценни книжа (security tokens), според прессъобщение на 11-ти септември.


Прессъобщението поставя пред себе си предстоящата платформа за търговия, като се стреми да се възползва от "26-годишния опит на Малта като регулирана фондова борса" за динамика и международния обхват на бизнес модела на Binance.

Както бе съобщено по-рано, Binance непрекъснато разширява своето бизнес присъствие в Малта, страна, чиято регулаторна позиция за крипто и е спечелила прозвището "Блокчейн Остров". Изпълнителният директор на Binance Чанпенг Джаo, известен още като CZ, е цитиран да казва:

Малта се превърна в глобален център за блокчейн технология чрез активни и прозрачни крипто регулации. Това партньорство ще позволи на Binance и MSX да приемат традиционни финансови активи върху блокчейн технологията чрез токени ценни книжа.

Председателят на фондовата борса, Джо Портелли, каза от своя страна, че инициативата представлява "нова пазарна възможност за да развие и прокара границите на малтийския финансов сектор".

Както бе съобщено, Binance обяви първото откриване на офиса си в Малта в края на март, след като получи предупредително писмо от японските финансови органи за нерегистрирания си статут.

По-рано това лято, CZ съобщи в ексклузивно интервю с Cointelegraph, че борсата е открила банкова сметка на острова, проправяйки пътя за въвеждането на двойките фиат-крипто. Представители на компанията впоследствие намекнаха за плановете на борсата да отворят платформа, основана в Малта, за тази цел.

Binance в момента е най-големият в света обмен на криптовалути с 24-часов коригиран обем на търговия, като има почти $822 милиона в транзакции в момента. През юли CZ съобщава на Bloomberg, че "очаква" обменът, който наскоро разшири международните си операции в Уганда, да достигне печалба от $1 милиард през 2018 г.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света