НАЧАЛО Други

Фондовата борса на Малта подписва меморандум с Binance за платформа за търговия

СЕП. 12, 2018 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Фондовата борса на Малта подписва меморандум с Binance за платформа за търговия

Дъщерното дружество за финтех и дигитални активи на фондовата борса на Малта, MSX PLC, подписаха меморандум за разбирателство (MOU) с крипто борсата Binance, за да пуснат съвместно нов дигитален обмен за токени ценни книжа (security tokens), според прессъобщение на 11-ти септември.


Прессъобщението поставя пред себе си предстоящата платформа за търговия, като се стреми да се възползва от "26-годишния опит на Малта като регулирана фондова борса" за динамика и международния обхват на бизнес модела на Binance.

Както бе съобщено по-рано, Binance непрекъснато разширява своето бизнес присъствие в Малта, страна, чиято регулаторна позиция за крипто и е спечелила прозвището "Блокчейн Остров". Изпълнителният директор на Binance Чанпенг Джаo, известен още като CZ, е цитиран да казва:

Малта се превърна в глобален център за блокчейн технология чрез активни и прозрачни крипто регулации. Това партньорство ще позволи на Binance и MSX да приемат традиционни финансови активи върху блокчейн технологията чрез токени ценни книжа.

Председателят на фондовата борса, Джо Портелли, каза от своя страна, че инициативата представлява "нова пазарна възможност за да развие и прокара границите на малтийския финансов сектор".

Както бе съобщено, Binance обяви първото откриване на офиса си в Малта в края на март, след като получи предупредително писмо от японските финансови органи за нерегистрирания си статут.

По-рано това лято, CZ съобщи в ексклузивно интервю с Cointelegraph, че борсата е открила банкова сметка на острова, проправяйки пътя за въвеждането на двойките фиат-крипто. Представители на компанията впоследствие намекнаха за плановете на борсата да отворят платформа, основана в Малта, за тази цел.

Binance в момента е най-големият в света обмен на криптовалути с 24-часов коригиран обем на търговия, като има почти $822 милиона в транзакции в момента. През юли CZ съобщава на Bloomberg, че "очаква" обменът, който наскоро разшири международните си операции в Уганда, да достигне печалба от $1 милиард през 2018 г.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света