НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Фондация Етериум раздава $2,46 милиона на своите програмисти

АВГ. 27, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Фондация Етериум раздава $2,46 милиона на своите програмисти

Фондация Етериум (EF) обяви, че над $2,46 милиона безвъзмездни средства ще бъдат дадени за финансиране на развитието на Етериум 2.0.

В публикация, споделена в официалния им блог на 26 август, EF обяви, че „предостави финансови награди на различни екипи от разработчици. Въпросните екипи имат задачата да създадат тестови мрежи (тестнет), съвместими с множество клиенти тъй като първата фаза на разработката наближава.

Средствата ще отидат за девет компании и изследователи. Много компании получиха финансиране за развитие на клиенти, като Harmony, който бе награден със $189,000 за Prysm клиента Sigma Prime и $485,000 за Lighthouse клиента. Status получи $150,000 за развитието на протокола, докато Whiteblock получи $184,000 за тестове на мрежата.

Крипто аналитикът Димитрий Ховратович получи $10,000 за изготвяне на доклад относно сигурността на някои аспекти на първата версия на ETH 2.0, а Chainsafe получи $217,500 за разработването на своя Lodestar клиент и JavaScript.

Ще бъдат раздадени още награди


В публикацията се посочва още, че има повече награди за други компании. EF отдели 5 етериум (ETH) награди (или 1000 бройки от стабилната монета DAI) за препоръки, които го превръщат в нулевата фаза на спецификации на Етериум 2.0 преди пускането на веригата.

За изследване на псевдослучайната функция Legendre, която е планирана да бъде част от предстоящото доказателство за попечителство (Proof-of-Custody), бяха отделени серия от бонуси.

Фондацията също така възнамерява да награди победителите в хеш предизвикателството STARK, което има за цел да оцени сигурността на текущите хеш-функции, подходящи за STARK.

Както бе съобщено през юли, първият етап от прехода на мрежата Eтериум към Eтериум 2.0 се очаква да се проведе на 3 януари 2020 г.             

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Алткойн пазарът на зелено - XRP с 15% нагоре

 В рядък ход много от основните алткойни правят големи печалби независимо от големия си брат.Етериум продължава да е силен, но XRP и XLM са най-добре представилите се монети днес. Токенът на Ripple е ...
СЕП. 18, 2019 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум бележи още един силен ден, ще продължи ли серията?

Водещият актив бе Етериум, чиято цена сега е около 197,85 USD, което доведе до печалби за притежателите от 4,42% в рамките на ден.  По отношение на най-лошо представилата се криптовалута, това е Битко...
СЕП. 17, 2019 15:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Dash вече е достъпен на Coinbase Pro

Dash, най-популярната дигитална валута за плащания и електронна търговия, обяви, че се очаква DASH да бъде добавен към Coinbase Pro. Обменът обяви, че възнамерява да започне приемането на входящи тра...
СЕП. 17, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум може и да се ориентира към нови върхове

Втората по големина криптовалута избухна спрямо Биткойн и USD със огромна сила на по-големите времеви рамки за първи път от поне месец. Търговците и техническите анализатори започнаха да демонстрират ...
СЕП. 16, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света