НАЧАЛО Биткойн

Флорида ще приема Биткойн за данъчни плащания

март 25, 2022 9:37 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Флорида ще приема Биткойн за данъчни плащания

По-рано този месец Колорадо стана първият щат в САЩ, който реши да приема Биткойн за данъци, наричайки го логичен път към “цифрова държавност”.

Флорида може да е следващият щат в САЩ, който приема криптовалути за данъчни плащания.

Ще приемаме Биткойн, работим върху това за плащания в щата Флорида”, отбеляза губернаторът Рон ДеСантис във вторник. Губернаторът каза, че е помолил държавните агенции да намерят начини да позволят тази трансформация.

Работим – и казах на държавните агенции – да измислим начини, по които, ако бизнесът иска да плаща данък в криптовалута на Флорида, ние трябва да сме готови да приемем това”, каза губернатор ДеСантис на пресконференция в Wesley Chapel. 

Поводът беше церемонията по подписване на законопроект за учебна програма за финансова грамотност, който има за цел да добави образование по лични финанси към програмите за завършване на гимназия.

През декември миналата година губернаторът на Флорида предложи криптовалутите да бъдат разрешени за плащане на държавни данъци от местните фирми.

Той също така предложи да се разпределят средства за “експериментиране с блокчейн технология”, което законодателят не прие.

ДеСантис, потенциален кандидат за президент на Републиканската партия през 2024 г., звучеше скептично относно изпълнителната заповед на президента Джо Байдън за крипто сектора по-рано този месец. Той каза, че има фундаментална разлика между децентрализирана цифрова валута като Биткойн и дигитализацията на долари или конвертирането на парите в цифрова валута, която остава централно контролирана.

“Притеснявам се за количеството власт, което би дало на някой в ​​централен орган по същество да може да изключи достъпа до закупуване на определени стоки. Ще бъдем в неизследвана територия.”

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини