НАЧАЛО Крипто Крими

FINRA подават оплакване за измама срещу крипто брокер

септември 12, 2018 11:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FINRA подават оплакване за измама срещу крипто брокер

Органът за регулиране на финансовата индустрия (FINRA) е обвинил местно лице в Масачузетс в измами с ценни книжа за нерегистрирана продажба на токени, за първи път за саморегулиращата се организация (SRO).

За Айр се твърди, че е продал нерегистрирани ценни книжа под формата на токена на HempCoin, за който се твърди, че представлява инвестиция в неговата „безполезна“ компания – Rocky Mountain Ayre (RMTN). FINRA обяви обвиненията във вторник, като добави, че е подала иск срещу Айр за подвеждащи инвеститори.

За HempCoin се твъдеше, че е „първата монета, която може да се копае и е подкрепена от ценни книжа, които могат да се търгуват“, според рекламните материали, свързани с продажбата на токени. Айр също твърди, че HempCoin е „първата валута в света, която представлява собственост върху капитала“. Токенът обаче никога не е бил регистриран като ценна книга и Айр не е кандидатствал за освобождаване, според FINRA.

Айр за пръв път придоби правата за HempCoin през юни 2015 г. Инвеститорите добиха или търгуваха токена на два различни обмена на криптовалути през октомври 2017 г., твърди изявлението на FINRA. Общите акции на компанията също се търгуват публично на извънборсов пазар (OTC).

„Освен това FINRA твърди, че от януари 2013 г. до октомври 2016 г. Айр е измамил инвеститорите в RMTN, като е направил неверни изявления и пропуски относно естеството на бизнеса на RMTN, като не е разкрил неговото създаване и незаконно разпространение на HempCoin, заблуждаващи изявления във финансовите отчети на RMTN“, добавя FINRA в изявлението си.

Айр има шанс да се защити пред дисциплинарна комисия, ако избере да отговори на твърденията. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде глобен, порицаван, временно отстранен или окончателно със забрана от сектора на ценните книжа, както и принуден да плати за причинените щети.

Въпреки че съобщението във вторник отбелязва, че за пръв път FINRA е предприела действия срещу брокер на криптовалути, SRO заяви по-рано тази година, че ще започне да събира информация за подобни дейности от своите членове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакерът на Transit Swap DEX върна 70% от откраднатите средства

$21 милиона са били откраднати от многоверижната децентрализирана борса (DEX) Transit Swap през нощта.

октомври 2, 2022 20:33 1 мин. четене

CFTC погва още една платформа за крипто деривати

Докато участниците в сектора следят отблизо как се оформя регулацията на криптовалутите в САЩ, поредната платформа за деривати върху дигитални активи попадна под радара на CFTC.

октомври 1, 2022 10:02 1 мин. четене

SEC съди финтех компания за продажба на нерегистирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения на компанията за финансови технологии Hydrogen, на нейния бивш главен изпълнителен директор, както и на нейния маркет мейкър.

септември 30, 2022 9:22 1 мин. четене

CBDC: Китайските власти разкриха мрежа за пране на пари

Китайските правосъдни органи закриха операция за пране на пари, при която са използвани дигитални юани. Страната също така добави още провинции към програмата си за тестване на CBDC.

септември 28, 2022 9:21 1 мин. четене