НАЧАЛО Крипто Крими

FINRA подават оплакване за измама срещу крипто брокер

СЕП. 12, 2018 11:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 FINRA подават оплакване за измама срещу крипто брокер

Органът за регулиране на финансовата индустрия (FINRA) е обвинил местно лице в Масачузетс в измами с ценни книжа за нерегистрирана продажба на токени, за първи път за саморегулиращата се организация (SRO).


За Айр се твърди, че е продал нерегистрирани ценни книжа под формата на токена на HempCoin, за който се твърди, че представлява инвестиция в неговата "безполезна" компания - Rocky Mountain Ayre (RMTN). FINRA обяви обвиненията във вторник, като добави, че е подала иск срещу Айр за подвеждащи инвеститори.

За HempCoin се твъдеше, че е "първата монета, която може да се копае и е подкрепена от ценни книжа, които могат да се търгуват", според рекламните материали, свързани с продажбата на токени. Айр също твърди, че HempCoin е "първата валута в света, която представлява собственост върху капитала". Токенът обаче никога не е бил регистриран като ценна книга и Айр не е кандидатствал за освобождаване, според FINRA.

Айр за пръв път придоби правата за HempCoin през юни 2015 г. Инвеститорите добиха или търгуваха токена на два различни обмена на криптовалути през октомври 2017 г., твърди изявлението на FINRA. Общите акции на компанията също се търгуват публично на извънборсов пазар (OTC).

"Освен това FINRA твърди, че от януари 2013 г. до октомври 2016 г. Айр е измамил инвеститорите в RMTN, като е направил неверни изявления и пропуски относно естеството на бизнеса на RMTN, като не е разкрил неговото създаване и незаконно разпространение на HempCoin, заблуждаващи изявления във финансовите отчети на RMTN", добавя FINRA в изявлението си.

Айр има шанс да се защити пред дисциплинарна комисия, ако избере да отговори на твърденията. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде глобен, порицаван, временно отстранен или окончателно със забрана от сектора на ценните книжа, както и принуден да плати за причинените щети.

Въпреки че съобщението във вторник отбелязва, че за пръв път FINRA е предприела действия срещу брокер на криптовалути, SRO заяви по-рано тази година, че ще започне да събира информация за подобни дейности от своите членове.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света