НАЧАЛО Крипто Крими

FINRA подават оплакване за измама срещу крипто брокер

СЕП. 12, 2018 11:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 FINRA подават оплакване за измама срещу крипто брокер

Органът за регулиране на финансовата индустрия (FINRA) е обвинил местно лице в Масачузетс в измами с ценни книжа за нерегистрирана продажба на токени, за първи път за саморегулиращата се организация (SRO).

 


За Айр се твърди, че е продал нерегистрирани ценни книжа под формата на токена на HempCoin, за който се твърди, че представлява инвестиция в неговата "безполезна" компания - Rocky Mountain Ayre (RMTN). FINRA обяви обвиненията във вторник, като добави, че е подала иск срещу Айр за подвеждащи инвеститори.

За HempCoin се твъдеше, че е "първата монета, която може да се копае и е подкрепена от ценни книжа, които могат да се търгуват", според рекламните материали, свързани с продажбата на токени. Айр също твърди, че HempCoin е "първата валута в света, която представлява собственост върху капитала". Токенът обаче никога не е бил регистриран като ценна книга и Айр не е кандидатствал за освобождаване, според FINRA.

Айр за пръв път придоби правата за HempCoin през юни 2015 г. Инвеститорите добиха или търгуваха токена на два различни обмена на криптовалути през октомври 2017 г., твърди изявлението на FINRA. Общите акции на компанията също се търгуват публично на извънборсов пазар (OTC).

"Освен това FINRA твърди, че от януари 2013 г. до октомври 2016 г. Айр е измамил инвеститорите в RMTN, като е направил неверни изявления и пропуски относно естеството на бизнеса на RMTN, като не е разкрил неговото създаване и незаконно разпространение на HempCoin, заблуждаващи изявления във финансовите отчети на RMTN", добавя FINRA в изявлението си.

Айр има шанс да се защити пред дисциплинарна комисия, ако избере да отговори на твърденията. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде глобен, порицаван, временно отстранен или окончателно със забрана от сектора на ценните книжа, както и принуден да плати за причинените щети.

Въпреки че съобщението във вторник отбелязва, че за пръв път FINRA е предприела действия срещу брокер на криптовалути, SRO заяви по-рано тази година, че ще започне да събира информация за подобни дейности от своите членове.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Съдят Ledger заради 'прикриване на пробива на сигурността'

Първоначалната жалба, подадена до Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния, твърди, че Ledger и Shopify (платформа за електронна търговия, която си партнира с Ledger) "небрежно са допуснали...
АПР. 11, 2021 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съдия отхвърли искането на SEC за финансовите записи на директорите на Ripple

SEC беше поискала личните финансови записи за последните осем години на Брад Гарлингхаус и Крис Ларсен, настоящи и бивши главни мениджъри на Ripple. В неотдавнашното решение обаче Нетбърн постанови, ч...
АПР. 11, 2021 11:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

12 години затвор за мъж опитал да си купи химическо оръжие с Биткойн

Джейсън Уилям Сисър, мъж от Мисури, се опита да купи опасно химическо оръжие в тъмната мрежа с Биткойн. Той каза на потенциалния продавач, че възнамерява да го използва скоро, като по този начин ще уб...
АПР. 10, 2021 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Изтекоха данните на половин милиард потребители на Facebook

Според анализатор на сигурността, чувствителна лична информация на над половин милиард потребители на Facebook е изтекла на добре известен хакерски форум - потенциален риск за милиони търговци на крип...
АПР. 5, 2021 13:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света