НАЧАЛО Регулации

FINRA дава съвет относно разкриването на ICO измамите

септември 8, 2018 12:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FINRA дава съвет относно разкриването на ICO измамите

Криптовалутите са вълнуваща нова граница, но чиито граници могат да ви оставят уязвими към непознатото и податливи на най-големите клопки в крипто света: измами с ICO.

През последните две години почти 100 милиона долара са били откраднати в ICO измами. Една китайска компания, групата на Shenzhen Puyin Blockchain Group, открадна над 60 милиона долара. Блокчейн компании Cryptokami и NVO изглежда изчезнаха съответно с $ 8 милиона и $ 12 милиона.

От 902-те ICO, които излязоха през 2017 г., 46% са се провалили. Сред тях, 142 никога не са получили финансиране; 276 бяха измами или изчезнали; и още 113 са престанали да говорят за проектите си онлайн или липсват осиновители, за да направят проекта на разстояние.

С оглед на това, регулаторната организация за финансовата индустрия (FINRA), саморегулираща се организация, която налага федерални закони за ценни книжа, изброява следните съвети за потребителите и потенциалните инвеститори на ICO в текущите си серии с Better Business Burea за цифровите активи.

Бъдете предпазливи по отношение на високите изисквания или гаранции за инвестиция или на непринудени търговски площи, които ви подтикват да „действате сега“.

Проверете FINRA BrokerCheck за статута на регистрация и съответната информация за фирми или физически лица, които предлагат възможности за инвестиране.

Проверете базата данни EDGAR на SEC, за да разберете дали компанията пише със SEC. Ако е така, прочетете докладите и потвърдете информацията. Също така знаете, че SEC регистрацията все още не означава, че компанията е добра инвестиция или че това е правилната инвестиция за вас.

Бъдете предпазливи за акциите с огромни шпайкове в цената. Това може да бъде сигнал за потенциална манипулация или измама.

Направете го своя грижа и разберете къде се търгува акциите и обръщайте внимание на всякакви предупреждения към тях. Проучете извънборсовите пъмп и дъмп пазари. Някои пазари показват знак за спиране, който показва, че дадено дружество не може или няма да предостави важна информация на регулаторните органи, борсите или извънборсовите пазари, за да предупреди, че сигурността, компанията или служителят на компанията участват в спам кампания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

септември 23, 2022 16:18 1 мин. четене