НАЧАЛО Регулации

FINRA дава съвет относно разкриването на ICO измамите

СЕП. 8, 2018 12:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 FINRA дава съвет относно разкриването на ICO измамите

Криптовалутите са вълнуваща нова граница, но чиито граници могат да ви оставят уязвими към непознатото и податливи на най-големите клопки в крипто света: измами с ICO.

 

През последните две години почти 100 милиона долара са били откраднати в ICO измами. Една китайска компания, групата на Shenzhen Puyin Blockchain Group, открадна над 60 милиона долара. Блокчейн компании Cryptokami и NVO изглежда изчезнаха съответно с $ 8 милиона и $ 12 милиона.


От 902-те ICO, които излязоха през 2017 г., 46% са се провалили. Сред тях, 142 никога не са получили финансиране; 276 бяха измами или изчезнали; и още 113 са престанали да говорят за проектите си онлайн или липсват осиновители, за да направят проекта на разстояние.

С оглед на това, регулаторната организация за финансовата индустрия (FINRA), саморегулираща се организация, която налага федерални закони за ценни книжа, изброява следните съвети за потребителите и потенциалните инвеститори на ICO в текущите си серии с Better Business Burea за цифровите активи.

Бъдете предпазливи по отношение на високите изисквания или гаранции за инвестиция или на непринудени търговски площи, които ви подтикват да "действате сега".

Проверете FINRA BrokerCheck за статута на регистрация и съответната информация за фирми или физически лица, които предлагат възможности за инвестиране.

Проверете базата данни EDGAR на SEC, за да разберете дали компанията пише със SEC. Ако е така, прочетете докладите и потвърдете информацията. Също така знаете, че SEC регистрацията все още не означава, че компанията е добра инвестиция или че това е правилната инвестиция за вас.

Бъдете предпазливи за акциите с огромни шпайкове в цената. Това може да бъде сигнал за потенциална манипулация или измама.

Направете го своя грижа и разберете къде се търгува акциите и обръщайте внимание на всякакви предупреждения към тях. Проучете извънборсовите пъмп и дъмп пазари. Някои пазари показват знак за спиране, който показва, че дадено дружество не може или няма да предостави важна информация на регулаторните органи, борсите или извънборсовите пазари, за да предупреди, че сигурността, компанията или служителят на компанията участват в спам кампания.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Кентъки ще предлага данъчни облекчения за крипто добив

Във вторник депутатите от Кентъки одобриха няколко държавни данъчни облекчения, включително House Bill 230, които щяха да премахнат данъка върху продажбите от електричество, закупено от местни операто...
МАР. 3, 2021 16:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарският кантон Цуг вече приема Биткойн и Етериум за данъчни плащания

Кантонът Цуг си партнира с Bitcoin Suisse за инициативата, което означава, че швейцарската крипто фирма ще преобразува данъчните плащания на BTC и ETH на местните жители в швейцарски франкове за власт...
ФЕВ. 22, 2021 13:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското правителство подготвя закон за данъчно облагане на криптовалутите

Според официално съобщение на руската Държавна дума, Комисията по държавното строителство и законодателство на Дума е одобрила законопроект за данъчното облагане на криптовалутите на 15-ти февруари. Н...
ФЕВ. 17, 2021 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хестър Пиърс призова за регулаторна яснота за криптовалутите

Комисарят на SEC Хестър Пиърс вярва, че сега повече от всякога са необходими ясни правила за криптовалутата, поради активното възприемане на класа активи от страна на фирми като Tesla и Mastercard.&nb...
ФЕВ. 15, 2021 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света