НАЧАЛО Регулации

FINRA дава съвет относно разкриването на ICO измамите

СЕП. 8, 2018 12:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 FINRA дава съвет относно разкриването на ICO измамите

Криптовалутите са вълнуваща нова граница, но чиито граници могат да ви оставят уязвими към непознатото и податливи на най-големите клопки в крипто света: измами с ICO.

През последните две години почти 100 милиона долара са били откраднати в ICO измами. Една китайска компания, групата на Shenzhen Puyin Blockchain Group, открадна над 60 милиона долара. Блокчейн компании Cryptokami и NVO изглежда изчезнаха съответно с $ 8 милиона и $ 12 милиона.


От 902-те ICO, които излязоха през 2017 г., 46% са се провалили. Сред тях, 142 никога не са получили финансиране; 276 бяха измами или изчезнали; и още 113 са престанали да говорят за проектите си онлайн или липсват осиновители, за да направят проекта на разстояние.

С оглед на това, регулаторната организация за финансовата индустрия (FINRA), саморегулираща се организация, която налага федерални закони за ценни книжа, изброява следните съвети за потребителите и потенциалните инвеститори на ICO в текущите си серии с Better Business Burea за цифровите активи.

Бъдете предпазливи по отношение на високите изисквания или гаранции за инвестиция или на непринудени търговски площи, които ви подтикват да "действате сега".

Проверете FINRA BrokerCheck за статута на регистрация и съответната информация за фирми или физически лица, които предлагат възможности за инвестиране.

Проверете базата данни EDGAR на SEC, за да разберете дали компанията пише със SEC. Ако е така, прочетете докладите и потвърдете информацията. Също така знаете, че SEC регистрацията все още не означава, че компанията е добра инвестиция или че това е правилната инвестиция за вас.

Бъдете предпазливи за акциите с огромни шпайкове в цената. Това може да бъде сигнал за потенциална манипулация или измама.

Направете го своя грижа и разберете къде се търгува акциите и обръщайте внимание на всякакви предупреждения към тях. Проучете извънборсовите пъмп и дъмп пазари. Някои пазари показват знак за спиране, който показва, че дадено дружество не може или няма да предостави важна информация на регулаторните органи, борсите или извънборсовите пазари, за да предупреди, че сигурността, компанията или служителят на компанията участват в спам кампания.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света