НАЧАЛО Регулации

Финансовият министър на Корея одобрява банките, работещи с крипто обмени

ноември 1, 2018 12:58 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Финансовият министър на Корея одобрява банките, работещи с крипто обмени

Банкови сметки за крипто обмени? Няма проблеми.

Чой Йонг-Ку, комисарят на Комисията за финансови услуги (КФН) на Южна Корея, потвърди, че няма проблеми банките да предоставят виртуални банкови сметки на местните борси за крипто-валутни операции.

В държавния одит, проведен от правителството на Южна Корея, за да оцени напредъка на всички правителствени агенции и комисари в страната, комисарят Чой подчерта, че докато платформите за търговия с криптовалути са добре оборудвани с Know Your Customer (KYC) и Anti-Money Laundering (AML), платформите за цифрови активи ще могат да получават банкови услуги от търговските финансови институции в страната.

„Няма проблем при банките, предоставящи виртуални банкови сметки, за обмени на криптовалута. Ако платформите за търговия с цифрови активи имат системи KYC и AML, няма проблем при издаването на виртуални банкови сметки на борси „, каза комисар Чой.

В Южна Корея крипто обмените използват уникална система, наречена виртуални банкови сметки, които дават възможност на потребителите да депозират и изтеглят KRW, така че потребителите да могат безопасно да държат KRW на борсите.

В началото на 2018 г. правителството на Южна Корея насърчава банките да предотвратят работата си с крипто обмени, за да премахнат възможността за изпиране на пари чрез използване на цифрови активи.

Докато Nonghyup, основна търговска банка в Южна Корея, работеща с крипто борси за повече от година и продължи да предоставя услуги на местните борси до средата на 2018 г., дори Nonghyup е бил принуден да прекрати предоставянето си на услуги на Bithumb и други големи крипто обмени.

Публичното изявление, публикувано от комисаря Чой, изясни позицията на правителството и местните финансови органи към обмените на криптовалути. В следващите години местните платформи за търговия с цифрови активи вече няма да страдат от липсата на банкови услуги от големи финансови институции в Южна Корея.

Южнокорейската асоциация за блокчейн, която представлява малъки, средни и големи обмени на криптовалути на местния пазар, изрази своя оптимизъм към новосъздадената позиция на FSC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене