НАЧАЛО Регулации

Финансовият министър на Корея одобрява банките, работещи с крипто обмени

НОЕ. 1, 2018 12:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Финансовият министър на Корея одобрява банките, работещи с крипто обмени

Банкови сметки за крипто обмени? Няма проблеми.

Чой Йонг-Ку, комисарят на Комисията за финансови услуги (КФН) на Южна Корея, потвърди, че няма проблеми банките да предоставят виртуални банкови сметки на местните борси за крипто-валутни операции.

В държавния одит, проведен от правителството на Южна Корея, за да оцени напредъка на всички правителствени агенции и комисари в страната, комисарят Чой подчерта, че докато платформите за търговия с криптовалути са добре оборудвани с Know Your Customer (KYC) и Anti-Money Laundering (AML), платформите за цифрови активи ще могат да получават банкови услуги от търговските финансови институции в страната.

"Няма проблем при банките, предоставящи виртуални банкови сметки, за обмени на криптовалута. Ако платформите за търговия с цифрови активи имат системи KYC и AML, няма проблем при издаването на виртуални банкови сметки на борси ", каза комисар Чой.

В Южна Корея крипто обмените използват уникална система, наречена виртуални банкови сметки, които дават възможност на потребителите да депозират и изтеглят KRW, така че потребителите да могат безопасно да държат KRW на борсите.

В началото на 2018 г. правителството на Южна Корея насърчава банките да предотвратят работата си с крипто обмени, за да премахнат възможността за изпиране на пари чрез използване на цифрови активи.

Докато Nonghyup, основна търговска банка в Южна Корея, работеща с крипто борси за повече от година и продължи да предоставя услуги на местните борси до средата на 2018 г., дори Nonghyup е бил принуден да прекрати предоставянето си на услуги на Bithumb и други големи крипто обмени.

Публичното изявление, публикувано от комисаря Чой, изясни позицията на правителството и местните финансови органи към обмените на криптовалути. В следващите години местните платформи за търговия с цифрови активи вече няма да страдат от липсата на банкови услуги от големи финансови институции в Южна Корея.

Южнокорейската асоциация за блокчейн, която представлява малъки, средни и големи обмени на криптовалути на местния пазар, изрази своя оптимизъм към новосъздадената позиция на FSC.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Лаос одобрява добива и търговията на криптовалути

По този начин се прекратява тригодишната забрана, според правителствено съобщение, цитирано от The Laotian Times.Правителството на Югоизточна Азия забрани криптовалутата през 2018 г. и повтори позиция...
СЕП. 14, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Новите крипто закони в Южна Корея могат да доведат до загубата на $2.6 милиона

Индустриалните участници и представители на по-малките борси оспорват новите изисквания в изминалата година, но без успех. Сега според запознати с въпроса лица се очаква около 40 от близо 60 крипто оп...
СЕП. 14, 2021 13:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор ще освободи чуждестранните инвеститори от данък върху печалбите от Биткойн

Хавиер Аргуета, юрисконсулт на президента, заяви пред AFP:Ако човек има активи в Биткойн и прави високи печалби, няма да има данък. Това (се прави) очевидно за насърчаване на чуждестранните инвестиции...
СЕП. 14, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света