НАЧАЛО Регулации

Финансовият министър на Корея одобрява банките, работещи с крипто обмени

НОЕ. 1, 2018 12:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Финансовият министър на Корея одобрява банките, работещи с крипто обмени

Банкови сметки за крипто обмени? Няма проблеми.

Чой Йонг-Ку, комисарят на Комисията за финансови услуги (КФН) на Южна Корея, потвърди, че няма проблеми банките да предоставят виртуални банкови сметки на местните борси за крипто-валутни операции.

В държавния одит, проведен от правителството на Южна Корея, за да оцени напредъка на всички правителствени агенции и комисари в страната, комисарят Чой подчерта, че докато платформите за търговия с криптовалути са добре оборудвани с Know Your Customer (KYC) и Anti-Money Laundering (AML), платформите за цифрови активи ще могат да получават банкови услуги от търговските финансови институции в страната.

"Няма проблем при банките, предоставящи виртуални банкови сметки, за обмени на криптовалута. Ако платформите за търговия с цифрови активи имат системи KYC и AML, няма проблем при издаването на виртуални банкови сметки на борси ", каза комисар Чой.

В Южна Корея крипто обмените използват уникална система, наречена виртуални банкови сметки, които дават възможност на потребителите да депозират и изтеглят KRW, така че потребителите да могат безопасно да държат KRW на борсите.

В началото на 2018 г. правителството на Южна Корея насърчава банките да предотвратят работата си с крипто обмени, за да премахнат възможността за изпиране на пари чрез използване на цифрови активи.

Докато Nonghyup, основна търговска банка в Южна Корея, работеща с крипто борси за повече от година и продължи да предоставя услуги на местните борси до средата на 2018 г., дори Nonghyup е бил принуден да прекрати предоставянето си на услуги на Bithumb и други големи крипто обмени.

Публичното изявление, публикувано от комисаря Чой, изясни позицията на правителството и местните финансови органи към обмените на криптовалути. В следващите години местните платформи за търговия с цифрови активи вече няма да страдат от липсата на банкови услуги от големи финансови институции в Южна Корея.

Южнокорейската асоциация за блокчейн, която представлява малъки, средни и големи обмени на криптовалути на местния пазар, изрази своя оптимизъм към новосъздадената позиция на FSC.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Забраната на криптовалутите в Русия изглежда все по-малко вероятна

Лидерът на Русия откри видеоконференция в сряда с членове на руското правителство, като каза, че би искал "да започне с проблем, който в момента е в светлината на прожекторите – регулирането на крипто...
ЯНУ. 27, 2022 18:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Комисията по ценни книжа на САЩ разследва услугите за крипто кредитиране

Според доклад, публикуван в Bloomberg, SEC провежда разследване на услугите за кредитиране на дигитални активи. Съобщава се, че основният фокус на разследването е около това дали услугите за крипто кр...
ЯНУ. 27, 2022 20:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Администрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути

Според нов доклад на Bloomberg, редица неназовани вътрешни лица разкриват, че висши служители на администрацията планират да разкрият изпълнителна заповед, която ще предостави подробности за регулатор...
ЯНУ. 26, 2022 14:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света