НАЧАЛО Регулации

Филипините погнаха Binance заради липса на лиценз

26.03.2024 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Филипините погнаха Binance заради липса на лиценз

Филипинската комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) предприе действия за ограничаване на местния достъп до Binance, борса за криптовалути, поради опасения за потенциални незаконни дейности. 

Неотдавнашното изявление на SEC от 25 март разкрива, че е подадена петиция до Националната комисия по телекомуникации (NTC) за блокиране на достъпа на филипинските потребители до платформите на Binance. Този ход има за цел да защити филипинските инвеститори, тъй като присъствието на платформата представлява риск за техните средства.

Освен това Комисията за ценни книжа и борси (SEC) е повдигнала обвинения срещу Binance за предлагане на инвестиционни продукти като търговия с ливъридж и услуги за крипто спестяване без надлежно разрешение, с което е нарушен Кодексът за регулиране на ценните книжа. 

За да предпази инвеститорите, SEC съветва потребителите да ликвидират позициите си в Binance в рамките на три месеца. Освен това големите технологични компании, включително Google и Meta, бяха призовани да блокират свързаните с Binance реклами за физически лица във Филипините, което засили регулаторния натиск върху борсата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Ще забрани ли Виетнам криптовалутите?

Министерството на правосъдието на Виетнам подчерта, че липсва конкретна правна рамка за регулиране на криптовалутите и виртуалните активи в страната, въпреки че те не са забранени.

14.04.2024 19:00 1 мин. четене

Как липсата на глобални крипто регулации се отразява на пазарите

Пазарът на криптовалути, въпреки бързия си растеж и широкото приемане, работи в регулаторна среда, която в значителна степен не е пригодена за всички участници на пазара, за инвеститорите и за цялостната стабилност на крипто екосистемата.

11.04.2024 17:15 3 мин. четене

Как се отразяват европейски крипто закони върху пазарите

Регламентът на Европейския съюз за криптоактивите, приет през 2023 г., който трябва да влезе в сила до края на годината, все още не е довел до увеличаване на деноминираните в евро крипто транзакции, според регулатора на ценни книжа на блока.

11.04.2024 17:00 2 мин. четене

Икономиките по света започват да регулират криптовалутите – но САЩ изостават

Според Фариар Ширзад, главен директор по политиките в Coinbase, Съединените щати изостават от другите големи държави в създаването на ясни правила за криптовалутите.

08.04.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.