НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Fidelity ще помага на клиентите си да инвестират в Биткойн

ОКТ. 16, 2018 18:01 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Fidelity ще помага на клиентите си да инвестират в Биткойн

Едно от най-големите имена в областта на финансовите услуги иска да помогне на институционалните инвеститори да прибавят Биткойн и други крипто активи към тяхното портфолио за милиарди.


Позовавайки се на доказаното институционално търсене на продукти с криптовалута, Fidelity Investments, петият по големина мениджър на активи в света, с 27 милиона клиенти и $7.2 трилиона в клиентски активи, обяви, че ще стартира отделна компания, за да осигури попечителство на криптовалути и услуга за търговия за институции.

Наречено Fidelity Digital Asset Services, CNBC съобщава, че компанията ще служи като мост между институционалните инвеститори и досегашната фокусирана върху търговията на дребно крипто индустрия, която в последно време се стреми да пусне червения килим за институциите.

"Нашата цел е да направим цифрово-местните активи, като Биткойн , по-достъпни за инвеститорите", заяви председателят и главен изпълнителен директор на Fidelity Investments, Абигейл Джонсън, в прессъобщение.


"Очакваме да продължим да инвестираме и да експериментираме в дългосрочен план с начини да направим този възникващ клас на активи, по-лесен за нашите клиенти да разберат и използват".


Новото начинание ще бъде ръководено от Том Джесъп, който според профила си в LinkedIn прекарва 17 години в Goldman Sachs, преди да се присъедини към блокчейн стартъпа Chain, като президент през 2017 г., а след това и към Fidelity през 2018 г. като ръководител на корпоративното развитие на бизнеса.

"Видяхме, че има някои неща, необходими на институциите, които може да осигури само фирма като Fidelity", каза Джесъп пред CNBC. "Имаме известна технология, която сме възпроизвели от други части на Fidelity - можем да използваме всички ресурси на една голяма организация".

Бе съобщено по-рано тази година, че Fidelity изглежда, че изгражда борса за криптовалути, тъй като фирмата е рекламирала вътрешно за разработчиците, за да помогнат за изграждането на "дигитален обмен на активи". Излизайки от публичните коментари на много главни изпълнителни директори в основната финансова индустрия, Абигейл Джонсън присъстваше само миналата година на крипто конференция, но също така каза на публиката, че е "вярваща" в технологията.

Тази отворена позиция позволи на Fidelity да се позиционира като потенциален лидер на процъфтяващия крипто пазар, който според съобщенията е започнал да привлича големи университетски фондове като Харвард и Йейл.

"Може да погледнете криптовалутният свят и да кажете "уау е това ново нещо", но ние управляваме ключови материали от дълго време", продължи Джесъп в интервюто със CNBC.

Fidelity се присъединява към нарастващия списък на наследниците на финансовите гиганти, които са имали достатъчно потенциал в пространството на крипто пазара, за да оправдаят инвестирането в ресурсите, за да произвеждат продукти, пригодени за този зараждащ се пазар.


Intercontinental Exchange (ICE), Goldman Sachs, Citigroup и Morgan Stanley са само някои от имената, които планират да внедрят услуги за цифрови активи в близко бъдеще.


Разбира се, мечият пазар на 2018 може да е понижил ентусиазма в някои заседателни зали. Казва се, че Barclays спокойно е поставил своя проект за търговия с криптовалути на пауза, докато Goldman Sachs са оттеглили плановете си за търговия, за да дадат приоритет на услугата за крипто попечителство.


Fidelity обаче не са били разубедени от огромния спад на цените, който се случва през последните 10 месеца.

"Никой не каза, когато някои от тези ранни интернет компании през 2000 г., в ранна фаза, излязоха от бизнеса, тъй като интернет е обречен", заключи Джесъп. "Ние не се концентрираме твърде много върху цената. Това е фундаментална технология - хората се опитват да се изправят пред тенденцията и да очакват колебания в самите активи".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Анализатор коментира пазарния спад

Credible казва на своите 241,400 последователи в Twitter, че следи Етериум да достигне дъно на седмична подкрепа.“Почти стигна целта ми, търся около $2,700 ETH.” Друга монета, която търговецът следи е...
СЕП. 23, 2021 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн (BTC) скача след обявлението на Федералния резерв

Биткойн, най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, се повиши до малко над $44,000 на някои борси, след като Федералният резерв на САЩ обяви решението си да остави лихвените проценти непромен...
СЕП. 22, 2021 22:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Третият най-голям Биткойн кит купува още BTC на спада

Това стана, след като купи още 321 биткойна по време на спада. Малките портфейли все още държат 14 пъти повече.Данните, предоставени от bitinfocharts, показват, че третият по големина кит на криптовал...
СЕП. 22, 2021 20:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Копаенето на Биткойн ще представлява 0.9% от глобалните въглеродни емисии до 2030 г.

NYDIG публикува този месец своето проучване, именувано „Bitcoin Net Zero“, установявайки, че потреблението на енергия и въглеродните емисии на Биткойн няма да скочат през следващите години, дори ако ц...
СЕП. 22, 2021 13:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света