Home

Fidelity посочи Биткойн (BTC) като най-сигурната и децентрализирана криптовалута

10.10.2023 15:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Fidelity посочи Биткойн (BTC) като най-сигурната и децентрализирана криптовалута

Според Fidelity, известен мениджър на активи, който контролира $4.5 трилиона, BTC запазва позицията си на най-сигурната и децентрализирана криптовалута в сравнение със своите аналози.

Компанията вярва, че Биткойн е фундаментално различен от всеки друг дигитален актив:

Никой друг дигитален актив вероятно няма да се справи по-добре от Биткойн като парично благо, защото BTC е най-сигурен (спрямо други дигитални активи), децентрализирани и здрави дигитални пари, а всяко “подобрение” потенциално ще се сблъска с компромиси.

В доклада на Fidelity Digital Assets се изяснява още, че Биткойн последователно разширява своето приемане и пазарно присъствие в сферата на дигиталните активи. Другите такива активи обаче се сблъскват със свой собствен уникален набор от препятствия.

Както се вижда от доклада, BTC се очертава като водещ избор в света на дигиталните активи. Според Fidelity за инвеститорите е от съществено значение да разграничат Биткойн от другите такива активи и ето каква е обосновката.

Биткойн като пионер в областта на дигиталните финанси

На първо място, Fidelity подчерта, че BTC е най-подходящо да се разглежда като форма на дигитална валута. Нейната основна инвестиционна предпоставка се корени в ролята ѝ на “актив за съхранение на стойност” в нашия все по-дигитално ориентиран свят. В епоха, доминирана от дигитални транзакции, позицията на BTC като сигурно хранилище на богатство придобива първостепенно значение.

Разлики

На второ място, Биткойн притежава фундаментални различия, които го отличават от другите дигитални активи. Fidelity твърди, че няма вероятност друг подобен актив да надмине Биткойн като форма на дигитална валута. Неговата репутация на най-сигурна таква валута, съчетана с децентрализацията и стабилността му, го прави несравним.

Различни критерии за оценка

Освен това, от Fidelity препоръчаха да се оценяват проекти, които не са свързани с Биткойн, през уникален обектив. Всеки дигитален актив притежава различни характеристики, което налага индивидуални оценки за вземане на оптимални инвестиционни решения.

Двойна инвестиционна рамка

Накрая, Fidelity предложи да се приемат две отделни рамки за инвестиране в екосистемата на дигиталните активи. Първата рамка се върти около разбирането на ролята на Биткойн като нововъзникваща дигитална валута и признаването на значението му като дигитално средство за съхранение на стойност.

Втората рамка включва оценка на други такива активи, като се отчитат техните характеристики в съответствие с инвестициите в рисков капитал.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Милиардер счита, че Доналд Тръмп е най-добрият избор за Биткойн потребителите

Все повече финансови експерти, анализатори и изпълнителни директори на технологични компании смятат, че потенциалният втори мандат на Доналд Тръмп е правилният път за Биткойн и криптовалутите като цяло.

18.07.2024 9:00 1мин. четене

Биткойн: Оптимистична прогноза за втората половина на 2024 г.

В неотдавнашна актуализация Майкъл ван де Поуп, известен крипто анализатор, сподели оптимистичната си прогноза за представянето на Биткойн през втората половина на 2024 г.

18.07.2024 8:00 1мин. четене

Бомбастична прогноза за цената на Етериум след старта на търговията с ETF

Мат Хоуган, главен инвестиционен директор в Bitwise Asset Management, прогнозира, че цената на Етериум може да се покачи след старта на Етериум ETF.

17.07.2024 22:00 2мин. четене

Биткойн е готов за трети параболичен скок през настоящия цикъл според експерт

Известният крипто стратег Кевин Свенсън подчерта, че Биткойн (BTC) може да навлезе в третата си параболична фаза в рамките на настоящия пазарен цикъл, като направи сравнение с историческото му представяне през 2017 г.

17.07.2024 18:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.