НАЧАЛО Биткойн

Fidelity посочи Биткойн (BTC) като най-сигурната и децентрализирана криптовалута

октомври 10, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Fidelity посочи Биткойн (BTC) като най-сигурната и децентрализирана криптовалута

Според Fidelity, известен мениджър на активи, който контролира $4.5 трилиона, BTC запазва позицията си на най-сигурната и децентрализирана криптовалута в сравнение със своите аналози.

Компанията вярва, че Биткойн е фундаментално различен от всеки друг дигитален актив:

Никой друг дигитален актив вероятно няма да се справи по-добре от Биткойн като парично благо, защото BTC е най-сигурен (спрямо други дигитални активи), децентрализирани и здрави дигитални пари, а всяко “подобрение” потенциално ще се сблъска с компромиси.

В доклада на Fidelity Digital Assets се изяснява още, че Биткойн последователно разширява своето приемане и пазарно присъствие в сферата на дигиталните активи. Другите такива активи обаче се сблъскват със свой собствен уникален набор от препятствия.

Както се вижда от доклада, BTC се очертава като водещ избор в света на дигиталните активи. Според Fidelity за инвеститорите е от съществено значение да разграничат Биткойн от другите такива активи и ето каква е обосновката.

Биткойн като пионер в областта на дигиталните финанси

На първо място, Fidelity подчерта, че BTC е най-подходящо да се разглежда като форма на дигитална валута. Нейната основна инвестиционна предпоставка се корени в ролята ѝ на “актив за съхранение на стойност” в нашия все по-дигитално ориентиран свят. В епоха, доминирана от дигитални транзакции, позицията на BTC като сигурно хранилище на богатство придобива първостепенно значение.

Разлики

На второ място, Биткойн притежава фундаментални различия, които го отличават от другите дигитални активи. Fidelity твърди, че няма вероятност друг подобен актив да надмине Биткойн като форма на дигитална валута. Неговата репутация на най-сигурна таква валута, съчетана с децентрализацията и стабилността му, го прави несравним.

Различни критерии за оценка

Освен това, от Fidelity препоръчаха да се оценяват проекти, които не са свързани с Биткойн, през уникален обектив. Всеки дигитален актив притежава различни характеристики, което налага индивидуални оценки за вземане на оптимални инвестиционни решения.

Двойна инвестиционна рамка

Накрая, Fidelity предложи да се приемат две отделни рамки за инвестиране в екосистемата на дигиталните активи. Първата рамка се върти около разбирането на ролята на Биткойн като нововъзникваща дигитална валута и признаването на значението му като дигитално средство за съхранение на стойност.

Втората рамка включва оценка на други такива активи, като се отчитат техните характеристики в съответствие с инвестициите в рисков капитал.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн премина $39,000 – Бичи вълнения сред инвеститорите

Стойността на Биткойн (BTC) надхвърли $39,000, като това е първото ѝ изкачване до това ниво от април 2022 г. насам.

декември 3, 2023 11:00 1 мин. четене

Биткойн: 80% от притежателите са на печалба – какво следва?

Последните анализи на данни за Биткойн (BTC) разкриват значителен ръст на неговата рентабилност, която достига най-високите си нива от близо две години.

декември 3, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.