НАЧАЛО Регулации

Федералният резерв на САЩ няма да забрани крипто – Джером Пауъл

септември 30, 2021 23:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Федералният резерв на САЩ няма да забрани крипто – Джером Пауъл

Федералният резерв няма да последва примера на централната банка на Китай, като забрани криптовалутите, каза председателя Джером Пауъл.

Председателят на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл даде да се разбере, че няма планове за репресии подобни на тези в Китай срещу криптовалутите по време на изслушване в четвъртък, проведено от Комитета на Камарата на представителите за финансови услуги.

На въпроса на консервативния представител Тед Бъд от Северна Каролина относно това дали Фед иска да забрани или ограничи използването на цифрови валути, Пауъл отговори, че няма такива намерения.

Важно е да се има предвид, че банкерът спомена, че криптовалутите (особено стабилните монети) трябва да бъдат регулирани:

Няма намерение да ги забраняваме, но знаете ли, стабилните монети са като фондове на паричния пазар, те са като банкови депозити, но до известна степен са извън регулаторния периметър. Подходящо е те да бъдат регулирани.

Народната банка на Китай наскоро забрани всички транзакции и бизнес дейности с криптовалути миналия петък, което предполагаемо е причината зад краткосрочната разпродажба на пазара.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Visa прави голям ход, който ще тласне крипто към мейнстрийма

Тъй като криптовалутите стават все по-известни в САЩ, наблюдателите от индустрията следят отблизо най-новите развития на регулаторния фронт.

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск наскоро посъветва правителството на САЩ да “не прави нищо” по отношение на криптовалутите:

Бих казал, не правете нищо. Просто го оставете да лети.

В момента Федералният резерв все още оценява ползите от създаването на цифрова валута на централната банка. Очаква се доклад за “цифровия долар” да бъде публикуван в най-близко бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Солени глоби за неплатени данъци от криптовалути във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство засилва усилията си да наложи спазването на неплатените крипто данъци, като призовава потребителите на криптовалути доброволно да разкрият всички капиталови печалби или доходи, свързани с дигитални активи като криптовалути, незаменяеми токени (NFT) и токени за комунални услуги.

ноември 30, 2023 22:00 2 мин. четене

Регулаторите на ценни книжа по света предлагат нови подобрения в законите за дигиталните активи

Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO) наскоро представи заключителния си доклад, съдържащ 18 предложения за политики за управление на дигитални активи, с цел да се установи единство и стабилен надзор на световните пазари на ценни книжа.

ноември 18, 2023 10:00 2 мин. четене

Турция затяга крипто регулациите догодина – борсите са основен фокус

Турция ще въведе нови правила за криптовалутите, които се очаква да бъдат представени през 2024 г. Този ход идва, тъй като правителството се стреми да регулира процъфтяващата крипто индустрия на фона на нарастващата инфлация.

ноември 16, 2023 10:00 2 мин. четене

CFTC съобщи за над $4 милиарда в глоби само през 2023 г.

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) оповести, че 2023 г. ще бъде забележителна в областта на правоприлагането в крипто сектора, както разкри председателят Ростин Бехнам. 

ноември 11, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.