НАЧАЛО Други

Федерални регулатори започват разследване срещу топ американска банка

12.04.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Федерални регулатори започват разследване срещу топ американска банка

Множество федерални регулатори, включително Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), Службата на валутния контрольор (OCC) и различни служби на Министерството на финансите, разследват процедурите за проверка на клиенти на Morgan Stanley в отдела за управление на богатството за потенциални рискове от пране на пари. Това разследване следва подобна проверка на Федералния резерв.

Фокусът на разследванията е върху това дали Morgan Stanley е проучила в достатъчна степен самоличността на потенциалните клиенти и източниците на тяхното богатство, както и как следи финансовите дейности на клиентите, особено сред международната си клиентела.

Morgan Stanley реагира, като инвестира в спазване на изискванията, технологии и изкуствен интелект, за да разбере по-добре паричните потоци, свързани с нейния бизнес с богатство. Джеймс Горман, изпълнителен председател на банката, подчерта този ангажимент.

След съобщенията за регулаторната проверка акциите на Morgan Stanley отбелязаха значителен спад.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) изпрати на Morgan Stanley списък с настоящи и бивши клиенти за изясняване на процесите на проверка. Агенцията също така постави под въпрос защо звеното за финансови консултанти на Morgan Stanley се е ангажирало с клиенти, които са били отбелязани от E*Trade, дигитална платформа за търговия, собственост на Morgan Stanley, поради подозрителни дейности.

Освен това Мрежата за правоприлагане на финансовите престъпления на Министерството на финансите (FinCEN) предостави на Morgan Stanley списък с имена на клиенти, а банката получи административна призовка от Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите във връзка с политиките и процедурите си по отношение на санкциите.

Миналата година OCC издаде “въпрос, изискващ внимание” на Morgan Stanley и банката отговори с подробни планове за действие.

Въпреки значението си за стратегията на банката, подразделението на Morgan Stanley за управление на богатството показва признаци на забавяне на растежа на приходите.

SEC и FinCEN се интересуват от разликите между процедурите за проверка на E*Trade и тези на звеното за финансови консултанти на Morgan Stanley, като разпитват банката за оценката на технологията и процесите за проверка на E*Trade, преди да ги интегрира в собствените си процедури.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Парнтьорството на Nvidia с Dell е ключът към разширяването на AI

Главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг обяви стратегическо партньорство с Dell Technologies за разширяване на AI възможностите до по-широк кръг клиенти, което ще позволи на бизнеса да създаде свои собствени „фабрики за изкуствен интелект“.

21.05.2024 17:00 1 мин. четене

Директорът на JPMorgan ще се пенсионира по-рано от очакваното

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, посочи, че мандатът му като главен изпълнителен директор вероятно ще приключи през следващите пет години.

21.05.2024 15:30 2 мин. четене

Grayscale смени своя главен изпълнителен директор – ето кой заема неговата позиция

Grayscale назначи Питър Минцберг за свой нов главен изпълнителен директор след оставката на Майкъл Соненшайн.

21.05.2024 14:30 2 мин. четене

Пазарът на акции ще скочи с още 20% преди да се спука балона според прогноза

Според анализатори от Capital Economics инвеститорите, които следят за признаци на балон, трябва да се подготвят за потенциално надуване на фондовия пазар с още 20%, преди да настъпи значителна корекция.

21.05.2024 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.