НАЧАЛО Други

Федералната банка на Индия интегрира RippleNet

МАР. 31, 2019 19:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Федералната банка на Индия интегрира RippleNet

Федералната банка в Индия най-накрая възприема технологията блокчейн. Последната новина е, че банката влeзe в партньорство с Ripple и неговата платежна мрежа RippleNet, за трансгранични плащания в Индия и да даде възможност на индийците да прехвърлят средства извън страната.


Това бележи модернизирането на съществуващите в Индия платежни релси до решения, базирани на блокчейн, които се надяват да увеличат своя дял от 15% на пазара за преводи. Банката стартира и платформа, която ще позволи на нерезидентните индианци (NRIs) да изпращат пари чрез обменни къщи и банки, използвайки Виртуалния адрес за плащане (VPA) за всеки NRI, който използва услугите.

Индииците са изправени пред проблема с изпращането на пари на семейства от други страни от години. Според доклад от февруари 2019, индийците са похарчили $2,3 милиарда в такси за преводи само през 2018. Това накара индийците живеещи в чужбина да настояват за приемане на блокчейн решения за плащане, за да се улесни прехвърлянето на средства, като същевременно стане по-евтино.

Техните мечти най-накрая се сбъднаха с помощта на федералната банка, според Шиам Шринивасан, главния изпълнителен директор на банката:

Федералната банка е важна част от екосистемата на паричните преводи в Индия, така че е съвсем естествено за нас да предлагаме най-новите технологии на нашите клиенти и партньори за преводи като валутни къщи и банки.


Той добави, че дълго време Федералната банка се опитва да привлече клиентите, които не са местни, близо до техния дом. Според него, всяко от техните дигитални предложения е проектирано с тази цел.

Индия може скоро да даде правни основания на биткойн и криптовалутите като цяло да оперират, тъй като приемането на блокчейн достигна страната. В продължение на много години, държавата е във война с криптовалутите, което накара основния им криптообмен, Zebpay, да се премести в Малта.

Това приемане със сигурност ще стимулира бизнеса в Индия, с изключение на тези, които изпращат средства до дома. Търговците търсят по-лесни и по-евтини услуги за преводи за техния бизнес, а други могат просто да бъдат привлечени в страната.

Ripple и XRP не спират да се развиват и интегрират и това е друг голям пробив, който вероятно ще доведе до повишаване на цената на XRP .tron g>
https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

9GAG може и да пуснат NFT колекция

Гигантът на социалните медии обяви, че е закупил един от скандално известните Bored Ape Yacht Club NFT. Това може да е породило идея за тяхната собствена NFT колекция.9GAG е една от най-известните пла...
ЯНУ. 27, 2022 13:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск подтиква McDonald's да приемат Dogecoin

Мъск е дългогодишен фен на Dogecoin, туитвайки “Dogecoin е криптовалутата на хората” миналия февруари.Според уебсайта Know Your Meme Dogecoin е вдъхновен от популярното меме, базирано на породата Шиба...
ЯНУ. 27, 2022 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Capitrade Launchpad - пионер на Luna DeFi платформите

Операционното ниво и механизъм на Capitrade Launchpad гарантират, че всяко ниво се разпределя. Capitrade Ventures изгради отлични връзки с влиятелни лица и маркетинг партньори, което доведе до последо...
ЯНУ. 26, 2022 15:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света