НАЧАЛО Крипто Крими

Федерална полиция иззе 2000 BTC в операция "Dark Gold"

ЮЛИ. 2, 2018 10:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Федерална полиция иззе 2000 BTC в операция "Dark Gold"

Американските федерални власти откриха незаконни материали, включително оръжия, наркотици и дори гранатомети. Материалите са резултат от продължаваща операция, наречена "Dark Gold", която се опитва да разкрие незаконна дейност в тъмната мрежа.


Около 2 000 биткойна бяха конфискувани от около 40 продавача, като голяма част от парите идват само от двама продавачи на незаконна контрабанда. Продажбите са от Мериленд в Америка, а иззетия Биткойн е на стойност около 22 милиона долара.

Арестите са настъпили на 18-ти януари и включват ареста на двама мъже на име Фарас и Суейн. Първият е обвинен в разпространение на наркотици и може да се изправи срещу 50 години затвор. Последният би могъл да се изправи пред обвинения в пране на пари.

Операцията, наречена "Dark Gold", е активна повече от година и има за цел да събере много различни агенции в борбата с разпространението на наркотици онлайн. Агенциите включиха американското министерство на вътрешната сигурност и американската тайна служба, за да назоват няколко. Прессъобщение на операцията го описва като първоначален успех:

От самото си създаване преди повече от година, операция Dark Gold доведе до откриването на повече от 90 активни случая в цялата страна. Много хора бяха арестувани и обвинени, а операцията доведе до изземване на оръжия, наркотици, приходи от виртуална валута, валута на САЩ и компютърно оборудване.

Операцията е насочена към нововъзникващите тъмни уеб пазари като Silk Road 2.0, AlphaBay, Wall Street и Dream Market. Продължаващият проблем е, че отделните дилъри са сменили пазара, когато е бил разпуснат пълен пазар. Операцията реагира на това, като насочи вниманието си към лица, където и да могат да търгуват.

Федералните агенти са могли да се насочат към отделните наркодилъри, като предлагат истински пари в замяна на Биткойн. Тази тактика позволи на агентите да проследяват отделните дилъри и да проследяват по-широка мрежа от финансови транзакции.

Агентите също така конфискуваха около 300 бутилки течни синтетични опиоиди, пистолети и гранатомети. Един от обвиняемите на име Фарас е разработил операция да произвежда хапчета Xanax. Фарас вече е създал и разпространил около 7 000 таблетки Xanax.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Хакер открадна милиони от DeFi платформа

pBTC е версия на опаковани или ‘wrapped’ биткойни в екосистемата pNetwork. Опакованият Биткойн е токен на блокчейн със смарт договори, който е подкрепен от еквивалентно количество биткойни. Създаден е...
СЕП. 22, 2021 10:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света