НАЧАЛО Крипто Крими

ФБР предупреждава американските инвеститори за измамни крипто приложения

юли 21, 2022 8:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ФБР предупреждава американските инвеститори за измамни крипто приложения

Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) предупреждава за киберпрестъпници, които таргетират инвеститори в криптовалути.

Според ФБР киберпрестъпниците използват мобилни приложения за инвестиране в криптоактиви като инструменти за примамване на нищо неподозиращите жертви.

ФБР е забелязало, че киберпрестъпници се свързват с американски инвеститори, твърдейки, че предлагат законни инвестиционни услуги в криптовалута, убеждавайки инвеститорите да изтеглят измамни мобилни приложения, с които да ги измамят.“

Федералната агенция твърди, че тези злонамерени субекти използват идентификационната информация на легитимни фирми и създават фалшиви уебсайтове, за да измамят инвеститорите.

В един от случаите на измама, донесла на киберпрестъпниците близо $4 милиона за около шест месеца, жертвите са били подведени да изтеглят фалшиво приложение и да депозират криптоактиви в платформата.

Между 22 декември 2021 г. и 7 май 2022 г. неидентифицирани киберпрестъпници, представящи се за легитимна финансова институция на САЩ, са измамили най-малко 28 жертви с приблизително $3.7 милиона.

Киберпрестъпниците убеждават жертвите да изтеглят приложение, което използва името и логото на действителна американска финансова институция, и да депозират криптовалута в портфейли, свързани със сметките на жертвите в приложението.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Morgan Stanley може да купят държавни облигации на Ел Салвадор

Когато 13 от 28-те жертви се опитали да изтеглят средства от приложението, те получили имейл, в който се посочвало, че трябва да платят данъци върху инвестициите си, преди да извършат изтеглянето. След като платили предполагаемия данък, жертвите останали неспособни да изтеглят средствата.“

По данни на ФБР досега киберпрестъпниците са измамили над 200 жертви и са прибрали повече от $40 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене