НАЧАЛО Крипто Крими

ФБР има поне 130 случая свързани с крипто

ЮНИ. 28, 2018 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 ФБР има поне 130 случая свързани с крипто

Агентът на ФБР Кайл Армстронг заяви, че Бюрото има 130 текущи случая, свързани с крипто, като продажбите на наркотици са от особено внимание, съобщи Блумбърг в сряда, 27-ми юни.


Говорейки на конференцията "Crypto Evolved" в Ню Йорк сряда, специалният агент по каза, че броят представлява "малка част от дейността" на ФБР, които са "хиляди случаи". Агенцията все пак е забелязала увеличение на незаконната дейност, фасилитарана от криптовалути, каза той.

130те случая свързани с крипто, обхващат широк кръг от престъпления, включително трафик на хора, отвличания, атаки ransomware и продажби на незаконни наркотици.

Последното се е превърнало във фокус на Бюрото, според Армстронг, подчертавайки опиоидната епидемия в САЩ. Той смята, че dark web е голям фактор, засилващ злоупотребата с наркотици, като казва, че 10% от световните потребители на наркотици правят покупки на незаконни вещества на онлайн пазари.

10% не е по-висока цифра от статистиката, публикувана от по-старото глобално проучване на наркотиците от 2017 г., което поставят глобалния медиатор за процента на употребяващите наркотици, които използват тъмната мрежа за 10,1%. Следователно, 90 процента продължават да купуват незаконни вещества чрез по-"традиционни" методи.

Армстронг, който управлява тригодишната Виртуална валутна инициатива на ФБР, свързан с дейности по пране на пари, заяви, че докато базовата блокчейн технология улеснява разследващите в проследяването на криптовалути, относителната анонимност на транзакциите може да се окаже препятствие.

През февруари, двугодишното проучване на dark web екосистемата твърди, че Биткойн всъщност може да загуби своята титла като най-популярната валута на черните уеб пазари, като очевидно се дължи на недоволството на потребителите от мрежовия трафик и високите такси за транзакции.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Предполагаеми съучастници в терористичната атака във Виена използвали Binance

Мъжете бяха уличени в писмо от март 2021 г. от Федералната служба на криминалната полиция на Германия (BKA), наскоро разкрито пред Ройтерс. Според писмото има индикации, че мъжете, идентифицирани като...
ЯНУ. 24, 2022 20:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com признаха за загубата на $34 милиона в клиентски средства

Според блог публикация, споделена в четвъртък, инцидентът е засегнал общо 483 потребители, което е довело до неоторизирани тегления на обща стойност 4,836.26 ETH, 443.93 BTC и приблизително $66,200 в ...
ЯНУ. 20, 2022 16:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руските власти провеждат успешна акция срещу хакери на REvil

Федералната служба за сигурност на Русия, или ФСБ, обяви на 14-ти януари поредица от нападения на 25 адреса, свързани с 14 членове на REvil, в места около Москва, Санкт Петербург и Липецк.В рекламата ...
ЯНУ. 19, 2022 13:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайската полиция разнищи поредната крипто измама

Според доклад, публикуван в Nikkei Asia, бюрото за обществена сигурност в Чъджоу разкри измама, която възлиза на стойност 50 милиона юана ($7.8 милиона). Полицията започна разследване, след като инвес...
ЯНУ. 18, 2022 18:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света