НАЧАЛО Крипто Крими

ФБР има поне 130 случая свързани с крипто

ЮНИ. 28, 2018 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 ФБР има поне 130 случая свързани с крипто

Агентът на ФБР Кайл Армстронг заяви, че Бюрото има 130 текущи случая, свързани с крипто, като продажбите на наркотици са от особено внимание, съобщи Блумбърг в сряда, 27-ми юни.


Говорейки на конференцията "Crypto Evolved" в Ню Йорк сряда, специалният агент по каза, че броят представлява "малка част от дейността" на ФБР, които са "хиляди случаи". Агенцията все пак е забелязала увеличение на незаконната дейност, фасилитарана от криптовалути, каза той.

130те случая свързани с крипто, обхващат широк кръг от престъпления, включително трафик на хора, отвличания, атаки ransomware и продажби на незаконни наркотици.

Последното се е превърнало във фокус на Бюрото, според Армстронг, подчертавайки опиоидната епидемия в САЩ. Той смята, че dark web е голям фактор, засилващ злоупотребата с наркотици, като казва, че 10% от световните потребители на наркотици правят покупки на незаконни вещества на онлайн пазари.

10% не е по-висока цифра от статистиката, публикувана от по-старото глобално проучване на наркотиците от 2017 г., което поставят глобалния медиатор за процента на употребяващите наркотици, които използват тъмната мрежа за 10,1%. Следователно, 90 процента продължават да купуват незаконни вещества чрез по-"традиционни" методи.

Армстронг, който управлява тригодишната Виртуална валутна инициатива на ФБР, свързан с дейности по пране на пари, заяви, че докато базовата блокчейн технология улеснява разследващите в проследяването на криптовалути, относителната анонимност на транзакциите може да се окаже препятствие.

През февруари, двугодишното проучване на dark web екосистемата твърди, че Биткойн всъщност може да загуби своята титла като най-популярната валута на черните уеб пазари, като очевидно се дължи на недоволството на потребителите от мрежовия трафик и високите такси за транзакции.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Хакер открадна милиони от DeFi платформа

pBTC е версия на опаковани или ‘wrapped’ биткойни в екосистемата pNetwork. Опакованият Биткойн е токен на блокчейн със смарт договори, който е подкрепен от еквивалентно количество биткойни. Създаден е...
СЕП. 22, 2021 10:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света