НАЧАЛО Регулации

FATF задават интернационални стандарти за да се спре ползването на Биткойн за финансиране на тероризъм

СЕП. 24, 2018 16:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 FATF задават интернационални стандарти за да се спре ползването на Биткойн за финансиране на тероризъм

В опит да се справи с използването на Биткойн за финансиране на терористични режими по света, американската Financial Action Task Force (FATF) ще изготви стандарти, които ще помогнат да се спре използването на цифровия актив за финансиране на подобни дейности.

Това заяви главният секретар на американското министерство на финансите и президентът на отряда, Маршал Билингсли, докато говореше в Париж.


Билингсли изрази загриженост, че "пропуските в прането на пари по света" позволиха движението на криптовалути по целия свят от базирани на крипто компании за незаконни бизнеси, които позволяват изпирането на пари, за което се спекулира, че криптото промотира.

Новите стандарти, които ще бъдат определени от FATF, са специално насочени към борбата с тероризма по света, особено в Сирия. Тези стандарти трябва да се използват от страните по света, за да се гарантира, че криптовалутите не се използват за финансиране на терористични дейности.

Той каза:
От съществено значение е да създадем глобален набор от стандарти, които да се прилагат по еднакъв начин.

Криптовалутите се разглеждат като средство за постигане на престъпни цели от самото начало. Това становище е насочило директно движението за регулиране на индустрията от много страни по света, някои от които са обявили пълна забрана за индустрията.


Имиджът на отрасъла стана по-опетнен от неотдавнашните хакове, някои от които може да повлияят дълго време на пазарите на криптовалути в някои страни.


Този и други проблеми накараха Европейския съюз и някои страни да обмислят регулирането на индустрията, една от които е Обединеното кралство.

Само миналата седмица членовете на комисията за бюджета в британския парламент издадоха доклад, описващ как криптотата могат да бъдат регулирани, за да ги "извадят от дивия запад".

Говорейки за необходимостта от регулиране на индустрията и изразяване недоволството на комисията по отношение на безразличието на правителството и регулаторите в Обединеното кралство относно регулирането на индустрията, председателят на комисията Ники Морган заяви:
Биткойн и други крипто активи съществуват в "дивата западна" индустрия на крипто активите. Тази нерегулирана индустрия оставя инвеститорите изправени пред многобройни рискове.

Тя продължава:
Тъй като правителството и регулаторите решават дали сегашната ситуация в "дивия запад" е разрешена да продължи, или дали ще въведат регламент, потребителите остават незащитени.

Някои от рисковете, споменати от Морган включват нестабилните цени на криптовалутите, които излагат инвеститорите на загуба, уязвимостта на борсите към хакове и потенциалната роля в прането на пари, за която комисията е убедена, че само регулирането на индустрията ще гарантира безопасността на инвеститорите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света