НАЧАЛО Регулации

FATF задават интернационални стандарти за да се спре ползването на Биткойн за финансиране на тероризъм

СЕП. 24, 2018 16:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 FATF задават интернационални стандарти за да се спре ползването на Биткойн за финансиране на тероризъм

В опит да се справи с използването на Биткойн за финансиране на терористични режими по света, американската Financial Action Task Force (FATF) ще изготви стандарти, които ще помогнат да се спре използването на цифровия актив за финансиране на подобни дейности.

 

Това заяви главният секретар на американското министерство на финансите и президентът на отряда, Маршал Билингсли, докато говореше в Париж.


Билингсли изрази загриженост, че "пропуските в прането на пари по света" позволиха движението на криптовалути по целия свят от базирани на крипто компании за незаконни бизнеси, които позволяват изпирането на пари, за което се спекулира, че криптото промотира.

Новите стандарти, които ще бъдат определени от FATF, са специално насочени към борбата с тероризма по света, особено в Сирия. Тези стандарти трябва да се използват от страните по света, за да се гарантира, че криптовалутите не се използват за финансиране на терористични дейности.

Той каза:
От съществено значение е да създадем глобален набор от стандарти, които да се прилагат по еднакъв начин.

Криптовалутите се разглеждат като средство за постигане на престъпни цели от самото начало. Това становище е насочило директно движението за регулиране на индустрията от много страни по света, някои от които са обявили пълна забрана за индустрията.


Имиджът на отрасъла стана по-опетнен от неотдавнашните хакове, някои от които може да повлияят дълго време на пазарите на криптовалути в някои страни.


Този и други проблеми накараха Европейския съюз и някои страни да обмислят регулирането на индустрията, една от които е Обединеното кралство.

Само миналата седмица членовете на комисията за бюджета в британския парламент издадоха доклад, описващ как криптотата могат да бъдат регулирани, за да ги "извадят от дивия запад".

Говорейки за необходимостта от регулиране на индустрията и изразяване недоволството на комисията по отношение на безразличието на правителството и регулаторите в Обединеното кралство относно регулирането на индустрията, председателят на комисията Ники Морган заяви:
Биткойн и други крипто активи съществуват в "дивата западна" индустрия на крипто активите. Тази нерегулирана индустрия оставя инвеститорите изправени пред многобройни рискове.

Тя продължава:
Тъй като правителството и регулаторите решават дали сегашната ситуация в "дивия запад" е разрешена да продължи, или дали ще въведат регламент, потребителите остават незащитени.

Някои от рисковете, споменати от Морган включват нестабилните цени на криптовалутите, които излагат инвеститорите на загуба, уязвимостта на борсите към хакове и потенциалната роля в прането на пари, за която комисията е убедена, че само регулирането на индустрията ще гарантира безопасността на инвеститорите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Кентъки ще предлага данъчни облекчения за крипто добив

Във вторник депутатите от Кентъки одобриха няколко държавни данъчни облекчения, включително House Bill 230, които щяха да премахнат данъка върху продажбите от електричество, закупено от местни операто...
МАР. 3, 2021 16:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарският кантон Цуг вече приема Биткойн и Етериум за данъчни плащания

Кантонът Цуг си партнира с Bitcoin Suisse за инициативата, което означава, че швейцарската крипто фирма ще преобразува данъчните плащания на BTC и ETH на местните жители в швейцарски франкове за власт...
ФЕВ. 22, 2021 13:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското правителство подготвя закон за данъчно облагане на криптовалутите

Според официално съобщение на руската Държавна дума, Комисията по държавното строителство и законодателство на Дума е одобрила законопроект за данъчното облагане на криптовалутите на 15-ти февруари. Н...
ФЕВ. 17, 2021 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хестър Пиърс призова за регулаторна яснота за криптовалутите

Комисарят на SEC Хестър Пиърс вярва, че сега повече от всякога са необходими ясни правила за криптовалутата, поради активното възприемане на класа активи от страна на фирми като Tesla и Mastercard.&nb...
ФЕВ. 15, 2021 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света