НАЧАЛО Регулации

FATF задават интернационални стандарти за да се спре ползването на Биткойн за финансиране на тероризъм

СЕП. 24, 2018 16:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 FATF задават интернационални стандарти за да се спре ползването на Биткойн за финансиране на тероризъм

В опит да се справи с използването на Биткойн за финансиране на терористични режими по света, американската Financial Action Task Force (FATF) ще изготви стандарти, които ще помогнат да се спре използването на цифровия актив за финансиране на подобни дейности.

 

Това заяви главният секретар на американското министерство на финансите и президентът на отряда, Маршал Билингсли, докато говореше в Париж.


Билингсли изрази загриженост, че "пропуските в прането на пари по света" позволиха движението на криптовалути по целия свят от базирани на крипто компании за незаконни бизнеси, които позволяват изпирането на пари, за което се спекулира, че криптото промотира.

Новите стандарти, които ще бъдат определени от FATF, са специално насочени към борбата с тероризма по света, особено в Сирия. Тези стандарти трябва да се използват от страните по света, за да се гарантира, че криптовалутите не се използват за финансиране на терористични дейности.

Той каза:
От съществено значение е да създадем глобален набор от стандарти, които да се прилагат по еднакъв начин.

Криптовалутите се разглеждат като средство за постигане на престъпни цели от самото начало. Това становище е насочило директно движението за регулиране на индустрията от много страни по света, някои от които са обявили пълна забрана за индустрията.


Имиджът на отрасъла стана по-опетнен от неотдавнашните хакове, някои от които може да повлияят дълго време на пазарите на криптовалути в някои страни.


Този и други проблеми накараха Европейския съюз и някои страни да обмислят регулирането на индустрията, една от които е Обединеното кралство.

Само миналата седмица членовете на комисията за бюджета в британския парламент издадоха доклад, описващ как криптотата могат да бъдат регулирани, за да ги "извадят от дивия запад".

Говорейки за необходимостта от регулиране на индустрията и изразяване недоволството на комисията по отношение на безразличието на правителството и регулаторите в Обединеното кралство относно регулирането на индустрията, председателят на комисията Ники Морган заяви:
Биткойн и други крипто активи съществуват в "дивата западна" индустрия на крипто активите. Тази нерегулирана индустрия оставя инвеститорите изправени пред многобройни рискове.

Тя продължава:
Тъй като правителството и регулаторите решават дали сегашната ситуация в "дивия запад" е разрешена да продължи, или дали ще въведат регламент, потребителите остават незащитени.

Някои от рисковете, споменати от Морган включват нестабилните цени на криптовалутите, които излагат инвеститорите на загуба, уязвимостта на борсите към хакове и потенциалната роля в прането на пари, за която комисията е убедена, че само регулирането на индустрията ще гарантира безопасността на инвеститорите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC вдига лимитите за набиране на средства за крипто стартъпи

Хестър Пиърс обсъди новите капиталови ограничения на 2-ри ноември като част от отворена среща на SEC.  The SEC took some steps today to make it easier for small- and medium-sized businesses ...
НОЕ. 3, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Губернаторът на Уайоминг подкрепя Закона за крипто банкирането на щата

Тогава Kraken Financial стана първият субект, получил харта на специална депозитарна институция (SPDI) в щата, давайки на крипто сферата представа приблизително колко време отнема да получиш банков ли...
ОКТ. 27, 2020 17:25 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка

В законопроекта се посочва, че юанът е официалната валута на Китайската народна република, независимо дали е във физическа или дигитална форма.Изглежда, че проектозаконът се насочва към усилията на тр...
ОКТ. 25, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски финансов надзорник ще иска информация за крипто транзакции над $250

Според известие, публикувано в петък, агенциите искат да намалят прага от 3000 долара, установен през 1995 г., до 250 долара за международни транзакции, което означава, че финансовите институции ще тр...
ОКТ. 24, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света