НАЧАЛО Регулации

FATF задават интернационални стандарти за да се спре ползването на Биткойн за финансиране на тероризъм

СЕП. 24, 2018 16:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 FATF задават интернационални стандарти за да се спре ползването на Биткойн за финансиране на тероризъм

В опит да се справи с използването на Биткойн за финансиране на терористични режими по света, американската Financial Action Task Force (FATF) ще изготви стандарти, които ще помогнат да се спре използването на цифровия актив за финансиране на подобни дейности.

Това заяви главният секретар на американското министерство на финансите и президентът на отряда, Маршал Билингсли, докато говореше в Париж.


Билингсли изрази загриженост, че "пропуските в прането на пари по света" позволиха движението на криптовалути по целия свят от базирани на крипто компании за незаконни бизнеси, които позволяват изпирането на пари, за което се спекулира, че криптото промотира.

Новите стандарти, които ще бъдат определени от FATF, са специално насочени към борбата с тероризма по света, особено в Сирия. Тези стандарти трябва да се използват от страните по света, за да се гарантира, че криптовалутите не се използват за финансиране на терористични дейности.

Той каза:
От съществено значение е да създадем глобален набор от стандарти, които да се прилагат по еднакъв начин.

Криптовалутите се разглеждат като средство за постигане на престъпни цели от самото начало. Това становище е насочило директно движението за регулиране на индустрията от много страни по света, някои от които са обявили пълна забрана за индустрията.


Имиджът на отрасъла стана по-опетнен от неотдавнашните хакове, някои от които може да повлияят дълго време на пазарите на криптовалути в някои страни.


Този и други проблеми накараха Европейския съюз и някои страни да обмислят регулирането на индустрията, една от които е Обединеното кралство.

Само миналата седмица членовете на комисията за бюджета в британския парламент издадоха доклад, описващ как криптотата могат да бъдат регулирани, за да ги "извадят от дивия запад".

Говорейки за необходимостта от регулиране на индустрията и изразяване недоволството на комисията по отношение на безразличието на правителството и регулаторите в Обединеното кралство относно регулирането на индустрията, председателят на комисията Ники Морган заяви:
Биткойн и други крипто активи съществуват в "дивата западна" индустрия на крипто активите. Тази нерегулирана индустрия оставя инвеститорите изправени пред многобройни рискове.

Тя продължава:
Тъй като правителството и регулаторите решават дали сегашната ситуация в "дивия запад" е разрешена да продължи, или дали ще въведат регламент, потребителите остават незащитени.

Някои от рисковете, споменати от Морган включват нестабилните цени на криптовалутите, които излагат инвеститорите на загуба, уязвимостта на борсите към хакове и потенциалната роля в прането на пари, за която комисията е убедена, че само регулирането на индустрията ще гарантира безопасността на инвеститорите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Индия са на път да забранят търговията с криптовалути

Появяват се нови инвеститори, а пазарите виждат укрепване на основите и техническите аспекти.Но в Индия, нещата се разват по начин, който заплашва да върне пазара назад, тъй като страната следва стъпк...
СЕП. 17, 2020 11:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералното лицензиране на разплащателни компании е от голямо значение за криптосферата

Федералното лицензиране за разплащателни фирми, които не приемат депозити, може да отвори вратата за по-нататъшно масово приемане на виртуални валути, като позволи на фирмите за крипто разплащания да ...
СЕП. 12, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското министерство предлага промяна в закона, забраняващ крипто транзакциите

Съобщава се, че руското министерство на финансите е предложило набор от изменения на закона „За цифровите финансови активи“ или DFA, който забранява много операции с крипто.Според местната информацион...
СЕП. 4, 2020 22:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Държавните служители в Русия трябва да декларират криптовалутите си

Указът е подписан от един от местните управители след приемането на новия закон за цифровите финансови активи.Фактори, довели до постановлениетоЗаконът класифицира криптовалутите и цифровите токени ка...
СЕП. 4, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света