НАЧАЛО Крипто Крими

Фалшиво приложение на Uniswap краде хиляди от Google потребители

НОЕ. 20, 2020 18:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Фалшиво приложение на Uniswap краде хиляди от Google потребители

Според редица съобщения в Google Play е забелязано фалшиво приложение Uniswap и се твърди, че някои жертви са загубили хиляди долари от него.

 

Според основателя на Nuggets News Алекс Сондърс, фалшиво приложение Uniswap е достъпно за изтегляне от Google Play Store. Към момента на писане на статията, технологичният гигант все още не е премахнал зловредното приложение.


Сондърс добави, че някой вече е загубил $20,000 в приложението, което очевидно иска частни ключове.


Измами с подобие на Uniswap


Google Play Store има над сто фалшиви отзива, които дават на зловредния софтуер оценка от 4,5 звезди. Той е изтеглен над сто пъти и е качен от фалшив имейл акаунт за разработчици, наречен [email protected]


Когато се опитва да подаде сигнал за измамно приложение и да го маркира като неподходящо, Google пренасочва потребителите към мрежа от страници, които не успяват да изпълнят задачата да предупредят компанията за съмнителните приложения в нейния магазин за приложения.


Някои от отговорите на туита коментираха, че хората не са склонни да инвестират в крипто заради подобни неща.


Очевидно, това не е единственото фалшиво приложение Uniswap, като миналата седмица бе съобщено за подобна измама.


Вектори на Атака


Google не е единственият, който разпространява измами и злонамерен софтуер. Facebook е разсадник на дезинформация и измами и масово се съобщава, че гигантът на социалните медии е признат за виновен в пускането на измамна реклама в края на 2019 г.


Производителят на хардуерни портфейли Ledger също е платформа за измамници, тъй като фишинг кампаниите, насочени към потребителите, ескалират след пробив на данните по-рано тази година.


Потребителите, закупили хардуерни портфейли на Ledger, се събуждат с неприятни имейли, в които се твърди, че техните крипто активи са застрашени от кражба. Някои дори са осъществили достъп до устройствата си, за да ги открият празни и компанията не предлага никаква поддръжка, обвинявайки крайния потребител за тези на пръв поглед невъзможни набези.


Хардуерните портфейли не са надеждни, въпреки твърденията от  компаниите, които ги създат - рисковете са реални и криптоактивите могат да бъдат загубени.


Според неотдавнашен доклад на CipherTrace криптопрестъпността всъщност е намаляла тази година, но децентрализираните финансови измами са се увеличили. През 2020 г. има загуби и кражби, свързани с DeFi протоколи, за около $100 милиона, се добавя в доклада.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Американец плаща на наемен убиец в Биткойн за убийството на жена си

Въпросният заговор включва мъж от Тенеси, Нелсън Реплогъл, който твърди, че е платил на убиец, който е намерил в тъмната мрежа, за да убие съпругата му Ан. Според специалния агент на ФБР Клей Андерсън...
МАЙ. 11, 2021 18:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DeFi стартъп загуби $10 милиона след хак

Rari Capital, който притежава набор от продукти, предлагащи оптимизирани трезори и пулове за отдаване, стана жертва на хак тази събота.Таргетираният продукт беше пула за копаене на Етериум, който се и...
МАЙ. 10, 2021 18:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайска крипто борса е офлайн след неуспешна хакерска атака

Криптовалутната борса с над 2 милиона потребители по целия свят обяви, че е претърпяла атака, която е принудила някои от нейните услуги да бъдат спрени, тъй като хакерите са се опитали да получат дост...
МАЙ. 1, 2021 21:24 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масови арести следват предполагаема измама на турска крипто борса

Вчера бе съобщено, основната турска крипто борса Thodex внезапно е спряла търговията и тегленията на фона на съобщения за полицейски акции. Днес, в допълнение към 62-те вече задържани в осем турски пр...
АПР. 23, 2021 13:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света