НАЧАЛО Биткойн

Exxon Mobil копае Биткойн с отпадъчен газ

март 27, 2022 14:38 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Exxon Mobil копае Биткойн с отпадъчен газ

Според изтекла информация петролният гигант може да добива до 84 BTC на месец, използвайки отпадъчен газ в техните петролни заводи в Северна Америка.

Exxon Mobil използва излишък от природен газ за добив на BTC от петролни кладенци в Северна Дакота. Отпадъчният газ обикновено трябва да бъде изгорен. Вместо това, той се пренасочва за копаене на криптовалута, използвайки контейнери за доставка, пълни с Биткойн копачки. Exxon си партнира с Crusoe Energy, компания, подкрепяна от близнаците Уинкълвос, за създаването на фермите.

Президентът на компанията Crusoe Cully Cavness каза:

Нашите системи намаляват емисиите на парникови газове с еквивалента на стотици хиляди автомобили в процеса, главно чрез намаляване на количеството метан, изтичащ в атмосферата от непълно изгаряне…

От изгаряне до земеделие

Липсата на тръбопроводна инфраструктура около нефтените кладенци в района означава, че компаниите обикновено не могат да използват газа по никакъв практичен начин. Изчислено е, че въглеродният диоксид, произведен от изгарянето на факел, съставлява около 25% от целия CO2, произведен от нефтената и газовата промишленост. Това се равнява на приблизително 281 милиона тона CO2 годишно. Опустошително е, че около 5% от световното потребление на газ се изразходва чрез изгаряне. Около 110 милиарда кубически метра, или достатъчно за захранване на 72 милиона домове за една година, се губят чрез процеса.

Прочети Още: Анализатор споделя предупреждение за цената на Биткойн

Според източници на Bloomberg, Exxon Mobil може да разшири дейността си за добив на Биткойн. Подготвят се и други подобни инициативи в Аляска, Нигерия и Аржентина. В момента Нигерия изгаря 76% от целия произведен природен газ всяка година. Exxon Mobil трябва да плаща глоби за неспазване на целите за емисии поради изгаряне всяка година. Чрез добив на Биткойн те могат да намалят наказанията си и да генерират доход.

Колко Биткойн е добила Exxon Mobil?

Удивително е, че техните биткойн копачки са в състояние да добиват до 37 BTC на месец въз основа на отчетената консумация на енергия. Средната енергия, необходима за копаене на 1 BTC, е около 142,498 kWh, което означава, че можем да предвидим, че Exxon е направила $24,419,445 от копаене на BTC от миналия януари. Използвайки новия Antminer S19XP 140T, тази цифра може да достигне 1,261 BTC или $55,490,819. Въпреки че всички тези цифри са дребни пари за компания, отчитаща печалби от над $8 милиарда на тримесечие, това е отлично използване на енергия, която иначе би била пропиляна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене

Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

Внимателен поглед върху активността на транзакциите с Биткойн (BTC) в Binance показва защо напоследък се търгуват огромни обеми.

септември 29, 2022 8:05 1 мин. четене

Биткойн: Достигнали сме дъно, твърди Марк Юско

Основателят и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital Management, Марк Юско смята, че криптовалутите вече са преживели най-лошото от мечия пазар, когато Биткойн (BTC) се свлече близо до $17,000 този месец.

септември 28, 2022 22:01 1 мин. четене

Нови върхове на хеширащата мощност на Биткойн

Конкуренцията между крипто копачите продължава да расте на фона на текущата цена на Биткойн (BTC), която се държи под $20,000. Вследствие на това хашрейтът на BTC достигна нов рекорден връх.

септември 28, 2022 8:49 1 мин. четене