НАЧАЛО Биткойн

Exxon Mobil копае Биткойн с отпадъчен газ

март 27, 2022 14:38 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Exxon Mobil копае Биткойн с отпадъчен газ

Според изтекла информация петролният гигант може да добива до 84 BTC на месец, използвайки отпадъчен газ в техните петролни заводи в Северна Америка.

Exxon Mobil използва излишък от природен газ за добив на BTC от петролни кладенци в Северна Дакота. Отпадъчният газ обикновено трябва да бъде изгорен. Вместо това, той се пренасочва за копаене на криптовалута, използвайки контейнери за доставка, пълни с Биткойн копачки. Exxon си партнира с Crusoe Energy, компания, подкрепяна от близнаците Уинкълвос, за създаването на фермите.

Президентът на компанията Crusoe Cully Cavness каза:

Нашите системи намаляват емисиите на парникови газове с еквивалента на стотици хиляди автомобили в процеса, главно чрез намаляване на количеството метан, изтичащ в атмосферата от непълно изгаряне…

От изгаряне до земеделие

Липсата на тръбопроводна инфраструктура около нефтените кладенци в района означава, че компаниите обикновено не могат да използват газа по никакъв практичен начин. Изчислено е, че въглеродният диоксид, произведен от изгарянето на факел, съставлява около 25% от целия CO2, произведен от нефтената и газовата промишленост. Това се равнява на приблизително 281 милиона тона CO2 годишно. Опустошително е, че около 5% от световното потребление на газ се изразходва чрез изгаряне. Около 110 милиарда кубически метра, или достатъчно за захранване на 72 милиона домове за една година, се губят чрез процеса.

Прочети Още: Анализатор споделя предупреждение за цената на Биткойн

Според източници на Bloomberg, Exxon Mobil може да разшири дейността си за добив на Биткойн. Подготвят се и други подобни инициативи в Аляска, Нигерия и Аржентина. В момента Нигерия изгаря 76% от целия произведен природен газ всяка година. Exxon Mobil трябва да плаща глоби за неспазване на целите за емисии поради изгаряне всяка година. Чрез добив на Биткойн те могат да намалят наказанията си и да генерират доход.

Колко Биткойн е добила Exxon Mobil?

Удивително е, че техните биткойн копачки са в състояние да добиват до 37 BTC на месец въз основа на отчетената консумация на енергия. Средната енергия, необходима за копаене на 1 BTC, е около 142,498 kWh, което означава, че можем да предвидим, че Exxon е направила $24,419,445 от копаене на BTC от миналия януари. Използвайки новия Antminer S19XP 140T, тази цифра може да достигне 1,261 BTC или $55,490,819. Въпреки че всички тези цифри са дребни пари за компания, отчитаща печалби от над $8 милиарда на тримесечие, това е отлично използване на енергия, която иначе би била пропиляна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене