НАЧАЛО Други

Европейският парламент казват, че Р. Шилер не е прав за крипто

ЮЛИ. 2, 2018 21:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Европейският парламент казват, че Р. Шилер не е прав за крипто

Докладът "Виртуални валути и паричната политика на централните банки: предстоящи предизвикателства", поръчан от Комитета по икономически и парични въпроси, съдържа множество подкрепящи изявления за виртуалните валути ("ВВ").

Европейският парламент е казал на депутатите да не "забраняват" или "да пренебрегват" криптовалутите в нов доклад, публикуван тази седмица, предвиждайки, че те "ще останат с нас за известно време".


Публикуването му диверсифицира широката позиция на ЕС по отношение на технологията, която продължава да включва правни проекти за наблюдение на употребата от страна на жителите и запазване на анонимността.

"Благодарение на технологичните им качества, техните глобални транзакционни мрежи са сравнително безопасни, прозрачни и бързи", пише в резюмето на доклада, описвайки ВВ като "съвременна форма на частни пари".

Това им дава добри перспективи за по-нататъшно развитие. Те обаче остават малко вероятно да оспорят доминиращата позиция на суверенните валути и централните банки, особено тези в основните валутни зони. Както и при други иновации, виртуалните валути представят предизвикателство пред финансовите регулатори, по-специално поради тяхната анонимност и трансграничен характер.

Тъй като традиционните медии и големите финансови фигури продължават да говорят ​​"смъртта" на Биткойн, особено при сегашните ценови условия, перспективата на Европейския парламент изглежда уникална.

Освен че вярват в дълголетието на крипто, докладът има за цел да обори опозицията, като директно ги обвинява, че са "грешни", ако смятат, че технологията за крипто е всъщност незаконна апаратура.

Специално се споменават констатациите на икономиста Робърт Шилер, който през последните години стана известен с неговите мечи настроения по отношение на Bitcoin.

"Икономистите, които се опитват да отхвърлят обосновките и значението на ВВ, като ги разглеждат като изобретения на "quacks and cranks"(Skidelsky, 2018), ново въплъщение на парична утопия или мания (Shiller, 2018), измама или просто като удобен инструмент за изпиране на пари, са грешни ", добавят авторите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света