НАЧАЛО Други

Европейският парламент казват, че Р. Шилер не е прав за крипто

ЮЛИ. 2, 2018 21:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Европейският парламент казват, че Р. Шилер не е прав за крипто

Докладът "Виртуални валути и паричната политика на централните банки: предстоящи предизвикателства", поръчан от Комитета по икономически и парични въпроси, съдържа множество подкрепящи изявления за виртуалните валути ("ВВ").

 

Европейският парламент е казал на депутатите да не "забраняват" или "да пренебрегват" криптовалутите в нов доклад, публикуван тази седмица, предвиждайки, че те "ще останат с нас за известно време".


Публикуването му диверсифицира широката позиция на ЕС по отношение на технологията, която продължава да включва правни проекти за наблюдение на употребата от страна на жителите и запазване на анонимността.

"Благодарение на технологичните им качества, техните глобални транзакционни мрежи са сравнително безопасни, прозрачни и бързи", пише в резюмето на доклада, описвайки ВВ като "съвременна форма на частни пари".

Това им дава добри перспективи за по-нататъшно развитие. Те обаче остават малко вероятно да оспорят доминиращата позиция на суверенните валути и централните банки, особено тези в основните валутни зони. Както и при други иновации, виртуалните валути представят предизвикателство пред финансовите регулатори, по-специално поради тяхната анонимност и трансграничен характер.

Тъй като традиционните медии и големите финансови фигури продължават да говорят ​​"смъртта" на Биткойн, особено при сегашните ценови условия, перспективата на Европейския парламент изглежда уникална.

Освен че вярват в дълголетието на крипто, докладът има за цел да обори опозицията, като директно ги обвинява, че са "грешни", ако смятат, че технологията за крипто е всъщност незаконна апаратура.

Специално се споменават констатациите на икономиста Робърт Шилер, който през последните години стана известен с неговите мечи настроения по отношение на Bitcoin.

"Икономистите, които се опитват да отхвърлят обосновките и значението на ВВ, като ги разглеждат като изобретения на "quacks and cranks"(Skidelsky, 2018), ново въплъщение на парична утопия или мания (Shiller, 2018), измама или просто като удобен инструмент за изпиране на пари, са грешни ", добавят авторите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш ръководител в LVMH се присъединява към Ledger

LVMH е създадена през 1987 г. от сливането на къщата на висшата мода Louis Vuitton и Moët Hennessy, която пък се формира от сливането на производителя на шампанско Moët & Chandon и производителя н...
НОЕ. 30, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Производителят на копачки Canaan отчита $12 милиона в загуби за Q3

Компанията публикува неодитиран финансов отчет на 30-ти ноември. Canaan реализира $24 милиона нетни приходи през третото тримесечие на тази година, което представлява спад от 75,7% в сравнение със $10...
ДЕК. 1, 2020 09:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Извънредно: Ripple продават част от дяла си в MoneyGram

Ripple са настроени да продават част от участието си в MoneyGramСпоред доклад на The Block, публикуван на 28-ми ноември, Ripple е готов да продаде една трета от дела си в MoneyGram. Трябва да се отбел...
НОЕ. 30, 2020 16:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света