НАЧАЛО Други

Европейският парламент казват, че Р. Шилер не е прав за крипто

ЮЛИ. 2, 2018 21:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Европейският парламент казват, че Р. Шилер не е прав за крипто

Докладът "Виртуални валути и паричната политика на централните банки: предстоящи предизвикателства", поръчан от Комитета по икономически и парични въпроси, съдържа множество подкрепящи изявления за виртуалните валути ("ВВ").

 

Европейският парламент е казал на депутатите да не "забраняват" или "да пренебрегват" криптовалутите в нов доклад, публикуван тази седмица, предвиждайки, че те "ще останат с нас за известно време".


Публикуването му диверсифицира широката позиция на ЕС по отношение на технологията, която продължава да включва правни проекти за наблюдение на употребата от страна на жителите и запазване на анонимността.

"Благодарение на технологичните им качества, техните глобални транзакционни мрежи са сравнително безопасни, прозрачни и бързи", пише в резюмето на доклада, описвайки ВВ като "съвременна форма на частни пари".

Това им дава добри перспективи за по-нататъшно развитие. Те обаче остават малко вероятно да оспорят доминиращата позиция на суверенните валути и централните банки, особено тези в основните валутни зони. Както и при други иновации, виртуалните валути представят предизвикателство пред финансовите регулатори, по-специално поради тяхната анонимност и трансграничен характер.

Тъй като традиционните медии и големите финансови фигури продължават да говорят ​​"смъртта" на Биткойн, особено при сегашните ценови условия, перспективата на Европейския парламент изглежда уникална.

Освен че вярват в дълголетието на крипто, докладът има за цел да обори опозицията, като директно ги обвинява, че са "грешни", ако смятат, че технологията за крипто е всъщност незаконна апаратура.

Специално се споменават констатациите на икономиста Робърт Шилер, който през последните години стана известен с неговите мечи настроения по отношение на Bitcoin.

"Икономистите, които се опитват да отхвърлят обосновките и значението на ВВ, като ги разглеждат като изобретения на "quacks and cranks"(Skidelsky, 2018), ново въплъщение на парична утопия или мания (Shiller, 2018), измама или просто като удобен инструмент за изпиране на пари, са грешни ", добавят авторите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Поредният милиардер проявява интерес към крипто пространството

Льоб е известен с превръщането на $3 милиона в хедж фонд на стойност $17,5 милиарда през годините и е добре известна фигура на Уолстрийт. Сега крипто секторът е мястото, където той търси нова възможно...
МАР. 3, 2021 18:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нова блокчейн платформа ще се бори с 'тиранията' на социалните медии

Ларимър се насочва към "Големите технологии"Ларимър сподели публикация в GitHub, обяснявайки концепцията на новия си проект. Той описа устойчива на цензура мрежа, която отразява "производителността и ...
МАР. 3, 2021 20:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT са като ICO през 2017 година, според създателя на Лайткойн

Чарли Лий за NFTОснователят на Лайткойн, Чарли Лий, не е голям почитател на незаменяемите токени (NFT), процъфтяващият крипто подсектор, който отбеляза невероятен растеж, достигайки оценка от $3,44 ми...
МАР. 3, 2021 15:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата FTX добавя поддръжка за PayPal

От FTX Exchange заявиха, че техните потребители могат да извършват транзакции като използват всяка валута, тъй като една от възможностите на PayPal е конвертирането на валути без загуба на време. Това...
МАР. 2, 2021 22:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света