НАЧАЛО Регулации

Европейският съюз (ЕС) налага ограничения на руските крипто инвеститори

април 11, 2022 7:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Европейският съюз (ЕС) налага ограничения на руските крипто инвеститори

В отговор на продължаващата война в Украйна Европейският съюз (ЕС) удря руските крипто търговци с нови ограничения.

Според Official Journal of the EU съюзът е разширил санкциите, които са наложили срещу Русия, включително ограничения за депозити в портфейли за криптовалути.

“С оглед на сериозността на ситуацията и в отговор на военната агресия на Русия срещу Украйна е уместно да се въведат допълнителни ограничителни мерки.

По-специално, целесъобразно е да се разшири забраната за депозити към крипто портфейли, както и да се разширят забраните за износ на деноминирани в евро банкноти и за продажба на деноминирани в евро прехвърляеми ценни книжа до всички официални валути на държавите-членки.”

Новото законодателство ще забрани на фирмите да предоставят на руски граждани или юридически лица, установени в Русия, услуги за крипто портфейл, ако съдържанието на портфейла надвишава 10,000 евро.

Прочети Още: Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) ще експлодират със 100% до средата на 2023 г., казва Джейсън Ърбан

В САЩ официални лица издадоха предупреждения към крипто борсите, които не спазват руските санкции. Миналия месец заместник-министърът на финансите на САЩ Уоли Адейемо каза, че американските власти са нащрек за всяка организация, която се опитва да помогне на Русия да избегне санкциите.

“Обръщаме много внимание на избягването на санкции… Всяка компания, държава, физическо лице, което помага на Русия да избегне нашите санкции, ще бъде подчинено на нашите закони и ще бъде държано отговорно, включително компаниите за криптовалути.

Досега не сме виждали Русия да е успяла да избегне санкциите ни по смислен начин, но знаем, че те се опитват да го направят и знаем, че ще се опитат да използват всички възможни средства, както криптовалути, така и фиктивни компании, а също и всякакви други средства, които могат да намерят.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Глоба или затвор при неплащане на данъци за крипто транзакции в Индия

Индия запази рестриктивните си правила за данъчно облагане на криптовалутите от миналата година и през 2023 г., добавяйки последици за неспазване на разпоредбата относно данъка, удържан от източника (TDS).

февруари 4, 2023 19:00 2 мин. четене

Китай трябва да преразгледа крипто забраната, твърди бивш служител на КНБ

Бивш служител на централната банка на Китай призова страната да преразгледа строгите си рестрикции спрямо крипто сектора.

февруари 3, 2023 13:17 2 мин. четене

Хонгконг не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка

Паричният орган на Хонгконг (HKMA) не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка и ще изисква от всички емитенти на стабилни монети да подкрепят стойностите им с базови резервни активи по всяко време.

февруари 3, 2023 8:02 2 мин. четене

Филипинският регулатор на ценни книжа иска да регулира криптовалутите

Филипинският регулатор на ценни книжа ще въведе по-строги правила за криптовалутите, както и свързаните бизнеси и финансови продукти.

януари 30, 2023 13:03 2 мин. четене