Home

Европейските и азиатските пазари на акции вървят нагоре

04.07.2024 21:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Европейските и азиатските пазари на акции вървят нагоре

Световните акции отбелязаха ръст, докато фючърсите върху американските индекси показаха смесени резултати в четвъртък след рекордните стойности на S&P 500 и Nasdaq Composite през предходната сесия.

Въпреки че пазарите в САЩ бяха затворени за Деня на независимостта, борсовите фючърси останаха активни. Фючърсите на Dow industrials се повишиха, тези на Nasdaq-100 леко се понижиха, а фючърсите на S&P 500 останаха стабилни.

Скокът на акциите на Tesla и по-слабите данни за пазара на труда дадоха тласък на S&P 500 и Nasdaq в сряда. Сега инвеститорите очакват доклада за работните места за юни, който ще бъде публикуван в петък и който се очаква да покаже създаването на 200,000 работни места и задържане на нивото на безработица на 4%.

По-бавното нарастване на броя на работните места или повишаването на безработицата може да означава икономическо охлаждане, което потенциално да накара Федералния резерв да обмисли намаляване на лихвените проценти през септември.

В Токио индексът Topix достигна нов връх, надминавайки максимума си от 1989 г. преди спукването на японския балон на активите.

В Европа вниманието беше насочено към парламентарните избори във Великобритания, като социологическите проучвания предвиждаха победа на Лейбъристката партия, а индексът FTSE 100 отбеляза ръст. В същото време във Франция индексът CAC 40 се повиши на фона на облекчението на инвеститорите от социологическите проучвания, които сочеха, че крайнодясната партия “Национален сбор” няма да получи парламентарно мнозинство.

Спредът между доходността на френските и германските облигации се сви, а за продажбата на облигации на стойност $11 милиарда бе отбелязано силно търсене.

Флориан Йелпо от Lombard Odier Investment Managers посочи, че увеличаването на държавните разходи може да окаже натиск върху държавните облигации, което да доведе до разминаване в представянето на облигациите и акциите.

В Азия индекси като хонконгския Hang Seng, японските Topix и Nikkei 225 и индийския BSE Sensex достигнаха рекордни стойности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.