НАЧАЛО Алткойни

Ето защо пазарът на алткойни се срина според крипто експерт

15.04.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо пазарът на алткойни се срина според крипто експерт

Крипто аналитик с опит в точното определяне на пазарните тенденции на Биткойн през 2021 г. предостави свеж поглед върху неотдавнашния спад на алткойн пазара.

В петък анализаторът, известен като Pentoshi, предложи анализ на неотдавнашния спад в цените на алткойните. Pentoshi обясни спада с комбинацията от основните принципи на търсенето и предлагането, както и със загубата на пазарна инерция.

Според оценката на Pentoshi непрекъснатото пускане на нови алткойни е довело до пренасищане на пазара, като по този начин е разредило търсенето. Това насищане е създало сценарий, при който поддържането на преобладаващите цени би изисквало приблизително $200 милиона нови дневни инвестиции.

Дисбалансът между търсенето и предлагането в крайна сметка се наклони в полза на предлагането, което доведе до значителни спадове на пазара, обяснява експерта.

Според Pentoshi тази корекция не е сигнала за края на по-широкия бичи пазар на криптовалутите. Вместо това той я разглежда като локален връх, а не като макро връх. Той смята, че пазарът все още не е достигнал състояние на “безкрайно предлагане”, при което купувачите са напълно изчерпани, което обикновено сигнализира за края на бичия цикъл.

Той изтъкна неотдавнашното представяне на TOTAL3, индекс, проследяващ стойността на алткойн пазара, който показа спад от около 30% от пика си от $788.85 милиарда през 2024 г. до дъното от $563,85 милиарда.

Въпреки този спад Pentoshi остава оптимист, като очаква да се появят нива на подкрепа около границата от $600 милиарда. Той очаква възстановяване на пазарната оценка на алткойните, като се стреми към връщане към границата от $1 трилион.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

2 криптовалути, които може да си заслужават инвестицията

Крипто пазарът започна седмицата със силен бичи тренд, главно благодарение на неотдавнашното покачване на Етериум (ETH) до $3,800, което от своя страна предизвика значителни печалби при основните алткойни.

22.05.2024 20:00 2 мин. четене

Рекордна прогноза за Етериум след одобрението на спот ETF от финансов гигант

Голям мениджър на активи на стойност $725 милиарда прогнозира, че Етериум (ETH) може да скочи със 75%, за да достигне $6,600, ако неговият дългоочаквания спот аETF бъде одобрен.

22.05.2024 18:35 1 мин. четене

Grayscale премахна стейкинга от своето предложение за спот Етериум ETF

Grayscale Investments реши да оттегли предложението си за стейкинг от своя план за спот Етериум ETF. Тази актуализация бе подчертана в измененото предварително пълномощно за Grayscale ETH Trust, подадено във вторник.

22.05.2024 18:00 2 мин. четене

Криптовалутата на Доналд Тръмп създава нова група милионери

Според анализ на Nansen, нововъзникващият сектор на криптовалутите PoliFi, в които се пресичат политиката, финансите и дигиталните валути, генерира нова група милионери, тъй като през последните седмици стойността на токена, вдъхновен от Доналд Тръмп, рязко нарасна.

22.05.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.